cantarea-romaniei-1 - Bilete

CANTAREA ROMANIEI  - Bilete

Detalii eveniment

Cunoașteți om care să nu iubească petrecerile cu lăutari?

Imaginează-ți acum, nu o petrecere cu lăutari…ci un maraton muzical de instrumente care plâng sau râd, se bucură sau se tînguie, pentru ca mii de oamenii să se îndrăgostească, să fredoneze, într o euforie fără margini, animați de peste o sută de artiști lăutari ai momentului ?

Lansăm pentru voi Cântarea României: cel mai mare festival de lăutarie din țară, în 5 ore de neuitat, pe 26 februarie, la Sala Palatului, incepand cu ora 17. (Accesul se face pana in 16.50 si la cele 2 pauze).

Cine Cântă Romania azi, cu adevărat? Muzica lăutarilor! Ea face parte integrantă din esența, cultura naţională. Și dacă viaţa a fost suportabilă în ultimele secole în România se datorează şi lăutarilor care, cu suflet, curiozitate, cu haz și romantism au încurajat spiritul boem să rămână viu. Vino daca îti place muzica autentică, improvizația…

Ocazie inedită să simţi cum bate inima lăutariei: Maestrul acordeonist Ionică Minune, cel mai rapid acordeonist din lume, își va aniversa ziua de naștere în acest spectacol unic, împreună cu:

Orchestra Fraților Advahov

Orchestra Moldovlaska

Jazz Manouche Quartet by Marius Apostol & Angelo de Balle

Taraful Marian Mexicanu

Orchestra Cristinel Turturică

Taraful Marius Fulger

Milan Dimic & Dejan Matic – Serbia

Bogdan-Mihai Simion

Sergiu Diaconu - Cobza Moldovei

Petar Ralchev –Bulgaria

Fraţii Cocoș

Formaţia Bogdan Sas

Jean de la Giurgiu

Ionel de la Giurgiu

Ninel de la Brăila

George Creastă

Ionel Tudorache

Dorel de la Popesti

Panseluța Feraru

Mugurel de la Paris

Nicu Boieru

Taraful Aurel Croitoru

Si, desigur, Maestrul Ionică Minune

Prezentatori: Luana Ibacka si Bogdan-Mihai Simion

In dorinta de a revigora arta lăutărească, am dedicat o parte a festivalului tinerelor talente muzicale care să ducă mai departe tradiția lăutăriei. Gala Tinerelor Talente va avea loc in 25 februarie, la Cinema Pro, iar cei mai buni vor impărtasi un moment pe marea scenă a Salii Palatului Bucuresti, pe 26 februarie, cu artistii consacrati.

Mereu atenţi la dorinţele publicului, lăutarii rămân azi păstrătorii unor vechi tradiţii româneşti.

Vă invităm la Cântarea României!