Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" prezinta Legendele jazz-ului Chick Corea si Gary Burton in concert la Sala Palatului, 20 martie, ora 19.30

Chick Corea si Gary Burton concerteaza in 20 martie, ora 19.30, la Sala Palatului din Bucuresti, intr-o eveniment special dedicat tuturor impatimitii jazz-ului si pentru toti iubitorii de muzica in general. Cei doi legendari artisti se afla, in primavara, acestui an intr-un turneu de promovare care marcheaza lansarea unui album in duet. 
Chick Corea este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de jazz, castigator al mai multor premii Grammy, compozitor prolific și un virtuoz al pianului. Cu o activitate in domeniu de peste patru decenii, Chick Corea are una dintre cele mai complexe cariere din lumea jazz-ului, varietatea genurilor pe care le-a abordat si versatilitatea sa artistica, aducandu-i supranumele de “Cameleonul”. Chick Corea a abordat, de-a lungul timpului, un numar impresionant de genuri muzicale, a facut parte din primul val jazz fusion, ca membru al trupei de rock si funk a lui Miles Davis și este fondatorul trupei de jazz "Return to Forever". 
Gary Burton, vibrafonist de talie mondiala, a dezvoltat de-a lungul timpului o tehnica proprie, stilul sau fiind preluat la scara larga de alți muzicieni din domeniu. Gary Burton este, de asemenea, cunoscut pentru lansarea stilului jazz fusion, pentru popularizarea duetului in jazz si este, in același timp, una dintre personalitatile majore in predarea jazz-ului. De-a lungul anilor, a fost nominalizat pentru 15 premii Grammy si a castigat 6 dintre ele.
Concertul prezentat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” este al doilea dintr-o serie de evenimente speciale care, alaturi de organizarea anuala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, isi propun sa apropie publicul din Romania de cele mai importante nume ale scenei muzicale internationale, punand totodata in valoare potentialul trupei artistice a Teatrului prin facilitarea colaborarii acesteia cu artisti de renume mondial.

Sponsori / Parteneri