Cinema "Elvire Popesco" - Institutul Francez  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Dupa renovarile care au durat 6 luni, sala beneficiaza acum de un echipament nou și confortabil și de dotari tehnice de varf.


Sala Elvire Popesco a fost complet renovata dupa planurile cabinetului de arhitectura Lundi et Demi (castigator al premiului Bienalei de Arhitectura din Bucuresti –2008– pentru cel mai bun design interior, scenografie si spaţiu public). Cu o capacitate de doua sute de locuri, sala este echipata cu un proiector 35mm si cu un videoproiector Barco-2k care permite proiecţiile pe suport digital blu-ray. Anul acesta va gazdui, in afara programarii obișnuite, festivaluri de film autohtone, invitati de nivel inalt, dar si evenimente speciale.


Reabilitarea salii Elvire Popesco a fost posibila datorita unui efort financiar sustinut din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe și al intreprinderilor franceze Apa Nova București, BRD - Groupe Societe Generale, GDF Suez, Renault Nissan, Automobile Dacia, Orange Romania și Lafarge Romania, Rukki Romania și Mandragora.


Deschisa in 1974, sala Elvira Popescu este una dintre putinele sali de cinema istorice care inca functioneaza in capitala. Membra a reţelei europene Europa Cinemas, este administrata si programata de Institutul Francez din Bucuresti. Programarea originala a consolidat renumele salii, considerata de catre cinefili un cinematograf de exceptie.