Concert Balanescu Quartet  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Balanescu Quartet: 10 ani de Maria T pe 28 mai la Fratelli Studios


La 10 ani de la lansarea in 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Balanescu Quartet revin la Bucuresti pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00 la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.Urmand a sosi la Bucuresti in formula extinsa, alaturi de percutionistul Steve Arguelles si artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Balanescu pregateste un spectacol audio/video complet, o calatorie unica in enigmaticul dar atat de familiarul univers al Mariei Tanase.


Lansat in anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Balanescu rodul unei incercari de apropiere fata de radacinile sale muzicale. Plecat de tanar sa studieze muzica la Ierusalim, Londra si New York, Balanescu– autocaracterizandu-se ca un „strain perpetuu” – a incercat dintotdeauna sa se re-conecteze la patrimoniul cultural al tarii noastre.


Balanescu Quartet – TurningWheels (Maria T, live)
https://youtu.be/aENrG-STVx4


„Intentia mea nu a fost sa fac transcrieri sau adaptari ale materialului popular, ci sa dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiente muzicale – incercand sa nu tradez nicicum spiritul materialului-sursa”, explica Balanescu despre proiect. „Exista un fel de intalnire, un pod peste timp si peste diferentele culturale dintre lumea noastra si cea a Mariei Tanase. De aceea in unele locuri folosim inregistrari cu vocea ei peste muzica noastra live; ideea ca ne putem cumva intalni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare incantatoare”, continua artistul.


Concertul Maria T de pe 28 mai marcheaza, de asemenea, si re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music Romania, alaturi de alte trei albume din catalogul Balanescu QuartetPossessed (1992), Luminitza (1994) si soundtrack-ul Angels&Insects (1995).


Biletele la concert costa 65 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim. Exista de asemenea si un numar limitat de bilete VIP la 120 de lei care includ CD-ul Maria T re-editat de catre cvartet sub egida Universal Music Romania.


Balanescu Quartet
Alexander Balanescu – vioara
James Shenton – vioara
KatieWilkinson – viola
Nick Holland – violoncel


cu
Steve Arguelles – percutie
Klaus Obermaier – visuals


www.balanescu.com