Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

CONCERTUL CELOR TREI TENORI

Sala Opereta
(Bd. Octavian Goga, nr. 1)

21 OCTOMBRIE 2018, ORA 19.00

 

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian", organizează în data de 21 octombrie, ora 19.00, un concert extraodinar de muzică de operetă, musical și canțonete, sub bagheta dirijorului George Balint.

George Balint, absolvent al claselor de compoziție (Ștefan Niculescu) și dirijat (Iosif Conta, Constantin Bugeanu și Cristian Brâncuși) din cadrul Conservatorului de Muzică din București, George Balint (n. 1961) a colaborat cu Teatrul Național de Operetă din 1990, iar din 2001 este dirijor permanent la această prestigioasă instituție de spectacol liric. Are în portofoliu numeroase titluri din repertoriul de gen, dar și lucrări de operă și simfonice.

Soliștii George Vîrban, Bogdan Lupea și Andrei Pleşca  sunt trei tenori tineri, angajați ai Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian" din anul 2017, care se vor întâlni  pe aceeași scenă cu maestrul George Balint pentru un concert cu arii de excepție de operetă, canţonete și musical.

Din titlurile cunoscute putem reaminti „O sole mio”, „Funiculi Funicula”, „Torna a surriento”, „West side story” - Maria, F.Lopez  - „Secretul lui Marco Polo” – „Te voi răpi la noapte”.

Mai multe detalii legate de spectacolele Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” găsiți pe: www.opereta.ro

Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro, dc news.

 

Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.

De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80. Spre sfârșitul anilor ’90 nivelul de popularitate al Operetei a cunoscut o scădere dramatică.

În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor din punct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.

În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.