Concertul de Gala I LOVE CEAIKOVSKI  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Va invitam in seara de 7 mai, de la ora 19:00, la Concertul de Gala „I LOVE CEAIKOVSKI” dedicat celui mai mare compozitor rus, magicianul sunetelor si creatorul unor lumi fantastice: Piotr Ilici Ceaikovski. Acest eveniment organizat de Fundatia Calea Victoriei este al treilea concert din seria „I love Classics”, dupa „I love Mozart” (2016) si „I love Verdi” (2017). La aceasta editie, dirijorul Tiberiu Soare si Symphactory Orchestra, o remarcabila orchestra independenta, il au ca invitat pe tanarul si talentatul pianist Mihai Diaconescu.


 „Simt ca voi trai mult timp”, spunea Ceaikovski, si acest lucru s-a adeverit: muzica sa este interpretata in intreaga lume, piesele compuse de el se numara printre cele mai cunoscute lucrari din istoria muzicii clasice, adorate de publicul de toate varstele.


Pentru calatoria noastra in universul muzical imaginat de Ceaikovski am ales trei destinatii diferite, pline de expresivitate si surprize memorabile.


In prima parte vom fi invaluiti de Concertul pentru pian si orchestra nr. 1, unul dintre cele mai cunoscute concerte simfonice. La 130 de ani de la finalizarea acestei compozitii spectaculoase, concertul ne surprinde prin prospetimea si robustetea sa: o creatie echilibrata, dar plina de contraste, prin alternanta momentelor suave, romantice cu cele maiestoase, in forta.


Al doilea popas va avea loc in lumea lui Shakespeare: Romeo si Julieta, adusa la viata prin muzica pasionala, ca de film, scrisa intr-o forma clasica, riguroasa, de sonata, dar imbogatita de Ceaikovski cu o viziune personala asupra povestii.


Ultima oprire in universul muzical creat de genialul compozitor rus ne dezvaluie suitele din Lacul Lebedelor, apoteoza baletului romantic, baletul cel mai des interpretat in lume. Suitele includ dansuri de caracter si reprezinta un periplu prin mai multe stiluri muzicale, mai multe tipuri de dansuri europene: dans napoletan, dans spaniol, mazurka, dans ungar, dans rus.


Seara se va incheia cu bucurie, aplauze, imbratisari, fotografii cu muzicieni si prieteni, plus autografe oferite cu suflet.
 


Concertul de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI” este organizat cu sprijinul Casei de avocatură Bondoc şi Asociaţii SCA, SLooP şi Universității Naţionale de Muzică Bucureşti.


 


Parteneri media: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, RFI Romania, Romania Libera, Forbes Life, Agerpres, 100delocuri.ro, Bookblog, Bookhub, Bucurestii Vechi si Noi, Kudika, 9AM, Ziarul Metropolis


 


Biletele la Concertul de Gala „I love Ceaikovski” se pot achizitiona numai prin reteaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV sau online.


 


Afisul este realizat de ilustratoarea Maria Surducan.


---


Fundatia Calea Victoriei este singurul loc din Bucuresti in care te poti dezvolta cu ajutorul artei si culturii printr-o diversitate mare de cursuri si evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspiram prin arte si cultura si sustinem tinerii talentati. Am reusit sa ducem o munca de pionierat in felul in care se organizeaza evenimentele culturale si, in timp, am devenit o academie in cadrul careia peste 100 de cercetatori, artisti si traineri s-au format ca lectori.


 


Ne mandrim cu peste 50 000 de cursanti care au participat la proiectele noastre si cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuita la cursurile preferate). Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in toti acesti ani: Cercul Militar National, Grand Hotel Continental, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, Teatrul Odeon si Muzeul Cotroceni.