jumatatea420 - Bilete

Cum îmi găsesc jumătatea?

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul ONLINE :

Cum îmi găsesc jumătatea? Atelier de dating

Lector

Karina Nagy

Dată începere

3 august 2020

Oră curs

19:00

Număr ateliere

4

Frecvenţă

zilnic: luni-joi; 3-6 august (o întâlnire are 2h)

Tip

Practic

Varsta Minimă

18 ani

Cost

300 de lei (total pentru 4 întâlniri)

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Atelierul are loc online, zilnic: luni 3, marţi 4, miercuri 5, joi 6 august, de la 19.00-21.00.

Modelele de cuplu observate în copilărie sunt cele pe care inconştient avem cele mai mari şanse să le repetăm în propria viaţă, dacă pe parcurs nu construim conştient modele funcţionale pentru fiecare dintre noi.

Cum reuşim să ne oglindim cât mai autentic în relaţie cu o persoană despre care am decis că este cea mai importantă în viaţa noastră şi că vrem să formăm un cuplu cu ea? Vă propun ca acesta să fie obiectivul principal al întâlnirilor noastre.

Pentru că acesta este un curs practic, vom analiza prin roleplay-uri (la alegerea participanţilor) cât şi prin urmărirea unor fragmente de film, mai multe puncte de atracţie referitoare la comunicarea autentică în cuplu:

· Ce trebuie să spun despre mine? Ce ar fi bine să ştiu despre celălalt? Cât de importantă este prima noastră întâlnire?

· Ce decizii automate iau femeile după prima întâlnire? Ce decizii referitoare la relaţii iau bărbaţii după prima întâlnire?

· Care este diferenţa care conduce către o relaţie de lungă durată? Ce pune capăt relaţiilor?

· Cum citim nevoile celuilalt? Cum cititim mesajele nonverbale şi la ce părţi ale corpului trebuie să fim atenţi astfel încât să nu fim interpretaţi greşit.

· Cum ne prezentăm imaginea şi identitatea în relaţie?

· Cum creăm identitatea de cuplu?

· Cum îi facem loc celuilalt în viaţa noastră?

Temele celor patru întâlniri:

1. Ce spun despre mine la prima întâlnire şi cum îl descifrez pe celălalt. Care sunt indicatorii care îmi arată dacă acesta este cuplul în care vreau să rămân. Cum amorsez o relaţie şi cum fac diferenţa între un transfer erotic şi interesul asumat pentru relaţie?

2. Seducţia în mesaje nonverbale. O abordare introvertă a relaţionării. Mai clar ce nu spunem în cuvinte, dar comunicăm detaliat subliminal.

3. Tipuri de relaţii şi tipuri de iubire şi comunicarea eficientă. O structurare clară a acţiunilor în funcţie de interesele comune ale partenerilor pentru fiecare tip în parte. Vom afla cu care dintre variante ne simţim cel mai bine.

4. Iubirea adictivă şi iubirea matură. Care sunt valorile care definesc cel mai bine aceste două tendinţe şi cum le recunoaştem în realitate.

Ce aşteptari poţi avea de la acest atelier? Vei face multe exerciţii şi vei completa scheme, cu creionul pe hârtie, pentru ca în final să obţii propria reţetă eficientă în atingerea obiectivelor de relaţie.

Odată ce înveţi să te cunoşti pe tine, îi vei putea cunoaşte cu bucurie şi lejeritate pe ceilalţi.

foto: unsplash.com

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.