Cum să-ti scrii povestea personală

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Fundatia Calea Victoriei va invita la cursul ONLINE :       

Cum să-ţi scrii povestea personală cu Andra Samson

Dată începere

28 mai 2020

Oră curs

19:00

Număr ateliere

4

Frecvenţă

întâlnirile au loc joi și vineri: 28, 29 mai și 4, 5 iunie (o întâlnire durează 2h)

Tip

Practic

Varsta Minimă

18 ani

Cost

290 de lei (total pentru patru ședințe)

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).    

Povestesc, deci exist.

Vă invităm la un curs online care se află la intersecţia dintre scriere, antropologie şi psihologie, susţinut de un lector pasionat de scris poveşti, dar şi de ascultat poveştile altora. La curs vei înţelege mai bine care sunt semnificaţiile din spatele poveştilor care ne captivează, transformă şi, uneori, ne vindecă. Lectorul care îţi propune acest curs este Andra Samson, filolog, blogger şi antropolog.

O poveste nu este niciodată o simplă poveste. Ea spune infinit mai multe despre sine, despre autor şi personaje, decât credem la început. Dincolo de text sau naraţiune – despre sine şi întâmplări – povestea este fluidă. Suntem reali în această fluiditate a poveştii noastre – oglinda noastră şi a lumii.

Povestea ne apare de cele mai multe ori ca reprezentare a lumii exterioare, în care evenimentele şi personajele construiesc lumea şi ne-o apropie, însă ea invită totodată la reflecţie interioară. Povestea rostită (ritualic, de ce nu?) ne dă sentimentul unei ordini care creează spaţiu construcţiei identităţii noastre. Povestea ne transformă.

Invitaţia e adresată curiozităţii noastre de a ne citi propria poveste, dar, mai ales, dorinţei de a da coerenţă acestei naraţiuni a identităţii care ne construieşte.

Ce ne leagă într-o poveste? Ce ne separă? Ce ne transformă? Iată câteva dintre întrebările de la care pornim, în acest curs.

Teme:

1. De ce (mă) povestesc? Despre o formă a căutării sensului şi încărcarea cu semnificaţie în vecinătatea sacrului. Povestesc, deci exist. Homo narrans – specie aflată în afara pericolului de extincţie, prin puterea nemuritoare a poveştii.

2. (Auto)Biografie. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Despre scriere confesivă, auto-descoperire şi transformare. Multiplele feţe ale mele.

3. Fuga din Acum. Despre poveste ca paşaport către un tărâm construit. Abolirea timpului ca povară, prin construcţie personală.

4. Povestea – panaceu. Cum mă vindec cu povestea mea? Despre puterea de leac a poveştii. Stă în puterea mea să-mi (re)scriu povestea aşa cum aleg.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.