D'ale noastre - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Joi 12.06, ora 19


Sala 2 a TNTm


 


Teatrul Național București și Art Production


prezinta


 


D’ALE NOASTRE


un spectacol de Gigi Caciuleanu


Durata spectacolului 1h


 


IOANA MARCHIDAN


IOANA MACARIE


RAMONA BARBULESCU


VANDA STEFANESCU


RASMINA CALBAJOS


LARI-COSMIN GIORGESCU


CRISTIAN NANCULESCU


STEFAN LUPU


ISTVAN TEGLAȘ


ARCADIE RUSU


ADRIAN NOUR


ALEXANDRU CALIN


DIANA SPIRIDON


 


Scenografia CORINA GRAMOSTEANU


Muzica originala LUCIAN STAN, MARIUS MATESAN, DAN HANDRABUR, CRISTINA HANDRABUR, CRISTIAN STANCIU, VLAICU GOLCEA, MICLOS MICLEUSANU


 


Regia artistica și coregrafia GIGI CACIULEANU


 


 


Am vrut sa re-scriu pe limba mea, cea a teatrului coregrafic, ceea ce imi inspira tumultoasa lume a lui Caragiale al nostru. Nu o piesa anume, nu una sau mai multe dintre nemiloasele sale schite sau povesti, nu unul  sau mai multe din acerbele sale momente, ci  impresia generala  pe care toate acestea la un loc mi le inspira.


Un Caragiale revizitat in ziua de azi in care absurdul ionescian a devenit logica cotidiana. Un spectacol in care mi-am propus sa explorez aceasta lume a noastra cea de toate zilele, plina cu de-ale noastre.


Nu numai cele romanești ci, in general, cu cele de-ale noastre: omenesti.  


Gigi Caciuleanu
FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National