Dabyeot Youth Wind Orchestra  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Concert Extraordinar Dabyeot Youth Wind Orchestra - Coreea de Sud


Una dintre cele mai mari orchestre de suflatori din lume (80 de instrumentisti) aflata intr-un periplu european, va ajunge la Cluj-Napoca luni 23 iulie 2018, de la ora 18:00 la Sala Auditorium Maximum din str. Mihail Kogalniceanu, nr.3.  Afisul evenimentului anunta un produs cultural rar dar si o veritabila demonstratie de traditie si modernitate sud-coreeana. Aflat sub conducerea muzicala a dirijorului Gye Jun Jeon, spectacolul va glisa intre exotismul folclorului corean exprimat de Ansambluj JEJU GAYAGEUM si solista Shin Eun Sook (degeum - instrument de suflat traditional), mai apoi forta interpretarii data de calibrul orchestrei ce a pregatit un repertoriu liric-simfonic si de muzica de film, precum si savoarea lirismului sopranei Soyung Yu.


Din 2005,  "Dabyeot- Youth Wind Orchestra"  a participat la diverse festivaluri din Coreea de Sud, remarcandu-se prin interpretari memorabile la Centrul de Arte Jeju si la Cascada Cheonjaeyeon , in cadrul Festivalului  JIWEF (2009), dar si la cele de la "The Watermill Center”, “Austria Vienna Film Festival Celebration”, “Czech Stonava Local Festival Celebration”, “Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert”  iar din 2012 si in Romania (Timisoara, Craiova si Bucuresti). Anul 2015 aduce orchestra coreeana pe scena Ateneului Roman cu un spectacol foarte bine primit, in egala masura de public si presa de specialitate.


Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Judetul Ham Yang Gun si CMS Vienna, sustinuti de partenerii: Filarmonica de Stat Transilvania, Univeritatea Babes-Boliay, Universitatea de Medicina si Farmacie si Asociatia Culturala Art Napocensis.


Dabyeot  este numele traditional coreean al Hamyang Gun si inseamna „locul unde soarele cald straluceste mereu”.