Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Ville Virtanen, cunoscut sub numele sau de scena DARUDE, vine pentru prima data in Romania la Arenele Romane pe data de 23 Mai in cadrul unui eveniment marca TrancENDancEArena, alaturi de Snatt & Vix.

Darude reprezinta pentru multi inceputurile muzicii electronice, sau daca nu, macar unul dintre cei mai vechi producatori de muzica electronica. El a inceput sa produca muzica electronica undeva in anul 1996, in anul 1999 scotand pe piata piesa “Sandstorm” si in 2000 albumul sau de debut “Before the storm”, stilul sau fiind caracterizat ca unul progressive / uplifting.

“Sandstorm” a cunoscut un succes enorm repurtat peste tot in lume, in Finlanda si UK ajungand imediat in top 3 al celor mai bune piese ale momentului. In Finlanda, “Sandstorm” a ajuns chiar pe locul 1, ramanand pe aceasta pozitie 17 saptamani la rand. Dupa ce a ajuns In UK pe locul 3 in topul celor mai bune piese, “Sandstorm” a vandut peste 2 milioane de unitati, fiind cel mai bine vandut single de 12-inch al anului 2000. Albumul de debut al artistului finlandez, Before the Storm, a fost vandut in peste 800.000 de copii, ajungand pe primele pozitii in toate topurile din Finlanda si aducandu-i lui Darude trei premii “Finnish Grammy”. Al doilea single semnat Darude, Feel the Beat, a urmat success- ul repurtat de piesa “Sandstorm”, ajungand pe locul 1 in Finlanda pentru 2 saptamani consecutive, si locul 5 in UK.

Piesa “Sandstorm” inca face furori printre fani la evenimente precum Tommorowland, Ultra Music Festival, Weekend Festival, Future Music Festival si multe multe altele. “Sandstorm” se incadreaza perfect in tipologia “clasicelor” sau mai bine zis a “evergreen”-urilor dance care au o legatura stransa cu muzica electronica.

Desi a cunoscut succesul la cele mai inalte cote ca producator, Darude are o lunga cariera de exceptie si ca artist care performeaza live dar si ca dj. El a contribuit si la succesul piesei ATB feat York – The Fields of Love, remixand aceasta piesa, dar si The Thrillseekers – Synaesthesia, remixuri care i-au adus support-ul unor artisti de exceptie ca Pete Tong, Judge Jules, Ferry Corsten, Paul Oakenfold si altii.

Prezentul il gaseste pe Darude ca fiind una dintre figurile inovative de exceptie, el consolidandu-si pozitia pe scena muzicii electronice world wide, cu un stil aparte progressive / uplifting trance, cu influente de big room house si electro. Darude a setat un standard de calitate cu productia “Sandstorm” si desi asta a fost unul dintre atuurile pe care artistul le-a avut de-a lungul timpului, el nu inceteaza sa fie un puternic sustinator al noilor veniti pe scena EDM si a muzicii promovata de acestia. Cu o lista lunga de realizari de-a lungul vietii sale, Darude ar fi greu de egalat ca artist/producator de muzica electronica, el dand viata ( alaturi de Randy Boyer ) casei de discuri EnMass Music, pentru a promova productiile proprii dar mai ales pentru a ajuta / promova newcomerii in care artistul finlandez crede cu tarie. Cea mai noua productie semnata Darude, care a avut un debut extraordinar la Voice of Finland, este deja locul 1 in iTunes Finlanda, este de fapt un single al artistului de pe urmatorul sau album; albumul va vedea lumina zilei in anul de gratie 2015.

Sponsori / Parteneri