Descoperă Oradea, orasul Art Nouveau

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Descoperă Oradea, oraşul Art Nouveau

Lector

Anita Sterea

Data

4 septembrie 2020

Ora

19:00

Număr ateliere

1

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

14 ani

Cost

60 de lei

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Merită să vorbim despre Oradea! Oraşul este presărat cu clădiri istorice frumos restaurate şi puse în valoare. E un oraş cu un patrimoniu architectural de valoare europeană, un oraş cosmopolit în care influenţa culturală a comunităţilor minoritare se îmbină cu tradiţia şi istoria.

Oradea este oraşul Art Nouveau al României. De altfel, face parte din reţeaua europeană a oraşelor Art Nouveau, o reţea în care întâlnim oraşe precum Barcelona sau Budapesta. În plus, dacă îţi place să te plimbi şi accepţi provocarea de a te pierde câteva ore pe străzile cochete ale urbei bihorene, o să găseşti clădiri de patrimoniu în stil baroc sau romantic.

La acest eveniment online povestim despre patrimoniul lăsat de comunitatea evreiasca în oraş, explorăm Palatul Baroc – sau Palatul cu 365 de ferestre, una dintre cele mai frumoase clădiri din S-E Europei. Ne bucurăm apoi de bijuterii arhitecturale în stil Secession sau Art Nouveau: Palatul Vulturul Negru, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Apollo, Palatul Primăriei din Oradea sau clădirea în care este astăzi Teatrul De Stat.

Ne plimbăm virtual şi prin cetatea Oradei, descoperim casa memorială a poetului Ady Endre şi parcurgem zona de promenadă de pe malul Crişului Repede. Explorăm singurul muzeu Art Nouveau din România, recent inaugurat şi povestim despre personalităţile marcante ale oraşului.

Pe scurt, descoperi de ce merită să treci pe lista cu destinaţii de vacanţă în România o vizită la Oradea. Pe parcusul conferinţei te vei bucura de imagini de arhivă şi imagini contemporane.

Sursă foto: Pixabay

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.