Dorian Gray

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Dorian Gray – Teatrul Geneza Art revine la București

După celebrul roman de Oscar Wilde „Portretul lui Dorian Gray”.

”Dorian Gray” este spectacolul care ne invită să reflectăm asupra interiorului și exteriorului nostru, într-un dialog plin de contradicții, sincerități și emoții nemaiștiute. O îmbinare dintre teatru și dans modern care a fost nominalizat la categoria Cea Mai Bună Coregrafie în cadrul Galei Premiilor UNITEM.

Eroul principal, Dorian, în interpretarea lui Nicu Țurcanu care a câștigat Premiul pentru Cel Mai Bun Rol Masculin la Gala Uniunii Teatrale din Rep. Moldova, își vinde sufletul în schimbul veşnicei frumuseţi şi tinereţi, în timp ce portretul executat de Basil Hallward se urâțește, odată cu imoralitățile înfăptuite. Un alt moment fantastic în acest spectacol este expresia corporală de excepție, coregrafia fiind semnată de maestrul Dumitru Tanmoșan. Limbajul corporal este aspectul cel mai senzual al acestui spectacol, jucat cu multă priză la spectatori.

Fiecare om este purtătorul destinului său

Tinerețe eternă, pasiune infinită și plăceri interzise - sunt ”deliciile” de care va avea parte personajul principal al acțiunii - Dorian Gray. Tot el dobândește mult râvnita tinerețe fără bătrânețe printr-un fantastic transfer cu propriul său portret, realizat cu sufletul și nu cu penelul. Influențat de Henry, Dorian este gata să-și vândă cu ușurința sufletul în schimbul tinereții veșnice.

Oglinda magică în care își descoperă frumusețea năucitoare a trupului îi cultivă totodată și voluptatea irezistibilă a degradării sufletești.

Un element primordial al întregii acțiuni este portretul, care îmbătrânește de la o zi la alta și se urâțește din cauza viciilor și a păcatelor omenești.

Sfârșitul spectacolului e mai mult decât retoric, are la bază acel stil gotic din povestirile de groază, iar Dorian Gray, are o postură cu totul neașteptată...

REGIE: Daniela Burlaca

DISTRIBUȚIE: Nicu Țurcanu (premiu pentru cel mai bun rol masculin), Daniela Burlaca, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Victoria Botnar, Eugen Burlak, Dan Varnic.

Expresie corporală: Dumitru Tanmoșan

4 martie, Sala Dalles – pregătește-te să redescoperi teatrul!

In timpul spectacolului se folosesc lumini tip stroboscop și masina de fum.