Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Duminica, 18.05, ora 19

Sala Mare

 

Asociația Centrul Mutimedia Teatru Fix, Iași prezinta

DREAMING ROMANIA de Mihai Pintilei-Jabenițan, Spectacol de creație colectiva / secțiunea FDR

 

Durata spectacolului 1h20

Spectacol nerecomandat sub 18 ani

 

Distribuția

 

MIHAI PINTILEI-JABENIȚAN

ADRIAN MARELE 

ANCUȚA GUTUI 

ROXANA DURNEAC

CLAUDIA CHIRAȘ 

BOGDAN CANTAUZ 

BOGDAN IURAȘCU 

DELIA NEAGU 

IONELA GITLAN 

 

Scenografia CLAUDIU STIAN, ALIN ȘTEFAN PRODAN

 

Regia artistica PINTILEI-JABENIȚAN MIHAI, RADU HORGHIDAN

 

Dreaming Romania este un spectacol care, prin umor și ironie, propune o viziune mai relaxata asupra cotidianului. Este o comedie spumoasa despre realitațile Romaniei de azi, avand are la baza o tema extrem de generoasa:  creația colectiva, dar și, dincolo de scena, responsabilitatea colectiva.  Acest spectacol profund neconvențional „ataca” prin ras tiparele comportamentale pe care le regasim in societatea romaneasca a zilei de astazi.


                                                                          FEST-FDR2014
Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National

Sponsori / Parteneri