morricone-modificat-1 - Bilete

ENNIO MORRICONE. MUZICĂ DE OSCAR

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

“ENNIO MORRICONE. MUZICĂ DE OSCAR. LEGENDARE COLOANE SONORE”, LA ATENEUL ROMÂN

Susanna Rigacci este Special Guest al evenimentului, soprana care timp de 20 de ani l-a insotit in călătoria sa muzicală pe marele compozitor italian. Orchestra “Le Muse” va interpreta o selectie fină a unora dintre cele mai celebre coloane sonore, sub bagheta maestrului Andrea Albertini.


”Muzică de Oscar” la Ateneul Român, începând cu ora 20.00! Faimoasele coloane sonore ale inegalabilului compozitor ENNIO MORRICONE vor răsuna în minunata sală a Ateneului Român preț de 90 de minute, sub bagheta maestrului Andrea Albertini si orchestrei “Le Muse”.

Special Guest va fi cunoscuta soprană Susanna Rigacci, vocea care l-a insoțit timp de 2 decenii pe marele compozitor în fascinanta sa călătorie muzicală.

Portile pentru public se vor deschide de la ora 18.30!

Biletele sunt puse în vânzare via eventim.ro, la următoarele categorii de prețuri:

• VIP – 629 lei;

• Categoria I: 529 lei;

• Categoria II: 429 lei;

• Categoria III: 329 lei.

ENNIO MORRICONE (10 noiembrie 1928 – 06 iulie 2020) este unul dintre cei mai cunoscuți și mai influenți compozitori din istoria filmului, din toate timpurile. Versatilul compozitor, orchestrator, dirijor și trompetist a murit la vârsta de 91 de ani, contribuind cu muzică la peste 500 de filme și seriale.

Orchestra „Le Muse”, condusă de maestrul Andrea Albertini, prezintă un omagiu adus lui Ennio Morricone, orchestra interpretand o selecție fină a unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore ale marelui compozitor italian.

Muzica absolut încântătoare și unică este imbogatită cu proiectii din filme și fotografii, proiectate în timpul concertului, si care contribuie la crearea unei atmosfere de neuitat.

Marele Ennio Morricone a compus multe dintre cele mai faimoase coloane sonore din lume. Filmografia sa include peste 70 de filme premiate, toate peliculele lui Sergio Leone de la “A Fistful of Dollars”, filmele lui Giuseppe Tornatore de la “Cinema Paradiso”, dar si pelicule ca: “The Battle of Algiers”, “Animal Trilogy”, “1900”, “Exorcist II”, “Days of Heaven”, “La Cage aux Folles I, II, III”, “Le Professionnel”, “Once Upon a Time in America”, “The Mission”, “The Untouchables”, “Mission to Mars”, “Bugsy”, “Disclosure”, “In the Line of Fire”, “Bulworth”, “Ripley's Game” si “The Hateful Eight”.

Partitura sa pentru “The Good, the Bad and the Ugly” (1966) este considerată una dintre cele mai recunoscute și mai influente coloane sonore din istorie. A fost inclusa în Hall of Fame.

A mai colaborat cu reputati regizori, precum Sergio Corbucci, Duccio Tessari, Sergio Sollima, John Carpenter, Bernardo Bertolucci, Mauro Bolognini, Giuliano Montaldo, Roland Joffé, Roman Polanski și Henri Verneuil.

În 1977, Ennio Morricone a compus tema oficială pentru Cupa Mondială FIFA 1978. Si a continuat sa creeze inclusiv muzică pentru producții TV europene, precum “Marco Polo”, “La piovra”, “Nostromo”, “Fateless”, “Karol” și “En mai, fais ce qu'il te plait”.

Muzica lui Morricone a fost refolosită în seriale de televiziune, inclusiv “The Simpsons” și “The Sopranos”, și în multe filme, inclusiv “Inglourious Basterds” și “Django Unchained”.

Pe parcursul carierei sale, Morricone a compus muzica si pentru alti artisti, printre care: Paul Anka, Mina, Milva, Zucchero si Andrea Bocelli.

În anul 2007, a primit premiul de onoare al Academiei Americane de Film „pentru contribuțiile sale magnifice și multiple la arta muzicii de film”, fiind al doilea compozitor de muzică de film care primește acest premiu (după Alex North).

În 2016, Morricone este decernat cu primul său premiu Oscar, pentru partitura sa din filmul luiQuentin Tarantino „The Hateful Eight”.

Printre alte realizări ale sale se numără trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d'Argento, două Premii de Film European, premiul de onoare Leul de Aur și premiul Polar Music Prize în 2010.


DESPRE ORCHESTRA LE MUSE

Orchestra ‘Le Muse’ va prezinta un concert în care vă veti bucura de cele mai cunoscute compoziții din povestea internațională a cinematografiei și scrise de inegalabilul compozitor Ennio Morricone.

„Le Muse” este un ansamblu instrumental feminin, alcătuit din muzicieni care s-au remarcat în cadrul celebrului grup „Rondò Veneziano”.

În proiectul „Ennio Morricone. Muzică de Oscar”, orchestra este compusă din muzicieni recunoscuți, pentru ca sonoritatea temelor originale propuse în cadrul concertului să fie reprezentată în cel mai bun mod. Vocalistă va fi Angelica Depaoli si invitata specială, celebra Susanna Rigacci.

Ansamblul este dirijat de maestrul Andrea Albertini. Repertoriul propus de „Le Muse” a selectat din bogata opera a maestrului Morricone, alegând unele dintre cele mai faimoase coloane sonore din anii ’60 și până în prezent, inclusiv o secventa din celebrul serial “Caracatița” si coloana sonoră care a câștigat premiul Oscar, în 2016, “The Hateful Eight”.

Mai multe informatii:

Website: www.themusicofenniomorricone.com

Youtube: https://youtu.be/oYh1RmLUmLI


Acces copii concert ZAZ, Sala Palatului, ora 20.00:

  • Copii cu vârsta între 0 ani şi 3 ani, acces interzis;
  • Copii cu vârsta între 3 ani şi 5 ani, acces gratuit; copilul este tinut in brate;
  • Copii cu vârsta peste 5 ani, bilet întreg!