targoviste960 - Bilete

Excursie de o zi in Targoviste si Sinaia

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Curiozitatea iti va fi satisfacuta in urma aceste excursii in Targoviste si Sinaia, unde prin vizitarea numeroaselor obiective turistice te vei apropia mai mult de propria istorie.

Itinerariul zilei va fi descris in textul ce urmeaza.

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 ,iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Targoviste-Sinaia.

Prima oprire se va face la Târgovişte, oras care a devenit, încă din a doua jumătate a secolului al XIV-lea (cca. 1368), curte domnească secundară, iar din primul deceniu al secolului al XV-lea reşedinţă principală a voievodului Mihail (cca. 1409-1420), fiul şi asociatul la domnie al lui Mircea cel Bătrân (1386-1418), domnul Ţării Româneşti (Maior Valachia). Din acest început de veac, curtea de pe valea Ialomiţei, potenţată în evoluţia sa de importante activităţi comerciale, precum şi de anumite circumstanţe politico-militare, a devenit, în scurt timp, principala reşedinţă a suveranilor Ţării Româneşti, curte care şi-a păstrat funcţiile, cu unele intermitenţe, până în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Calatoria continua spre Manastirea Dealu, unde veti petrece cateva minute, asezamant despre care se spune ca a fost intemeiat iniţial de către Mircea cel Bătrân, însă Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o în anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a păstrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale evului mediu din Ţara Românească.

Urmeaza apoi drumul spre Sinaia, unde veti avea o pauza pentru masa de pranz,si, dupa o scurta plimbare, veti vizita pe rand Muzeul Orasului Sinaia, Manastirea Sinaia, apoi va indreptati spre Casa memoriala George Enescu.

Muzeul Orasului Sinaia a fost deschis in Palatul Florescu-Ştirbei, în prezent cea mai veche vilă a oraşului, construită în anul 1875. Aici, oaspetii vor regăsi pagini din istoria oraşului, vor putea admira Salonul aristocratic, pe cel dedicat personalităţilor, sporturilor, cercetaşilor sau cadrului natural. Frumuseţea locurilor şi apropierea de Palatul Peleş l-au determinat pe George Enescu, ca, din banii câştigaţi în primul său turneu în America, să-şi construiască aici - între anii 1923 şi 1926 - o casă, după planuri proprii, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, pe care a numit-o Vila Luminiş. În următorii 20 de ani, până în 1946, când a părăsit România definitiv, în perioadele dintre turneele sale în Europa şi America de Nord, el a revenit periodic la Sinaia pentru a se dedica, cel puţin o lună pe an, creaţiei. In aceasta zi o vizitati ca fiind Casa memoriala George Enescu.

Dupa vizite, reveniti spre casa pe ruta Sinaia - Bucuresti, unde veti ajunge seara, in functie de trafic.

Iti recomandam sa citesti articolul de pe blogul nostru pentru a descoperi avantajele alegerii unui cadou de tip experienta pentru cei dragi.

Detalii experiență:

  • Excursie de o zi in Targoviste si Sinaia
  • Punct de plecare: Bucuresti
  • Ora de plecare : 06:30
  • Experienta pentru o singura persoana
  • Primești un voucher electronic cu opțiunea ta, precum și posibilitatea de a adăuga un mesaj personalizat, dacă optezi pentru a-l face cadou  
  • Valabilitate voucher: 12 luni de la achizitionare

Important de știut:

  • Veti primi toate detaliile in legatura cu punctul de plecare din Bucuresti in momentul rezervarii.
  • Excursia include transport de 8+1, sofer si ghid.
  • Voucherul este valabil 12 luni pentru o persoana.
  • Experienta este valabila in limita locurilor disponibile (o rezervare este necesara in avans).