fata din curcubeu - Bilete

FATA DIN CURCUBEU

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Fata din Curcubeu


One woman show cu Marcela Motoc

Text și regie: Lia Bugnar


SPECTACOLUL SE JOACĂ LA SALA LIVIU CIULEI A TEATRULUI BULANDRASINOPSIS


„Fata din curcubeu” dansează cu grație pe tăișul extrem de subțire al graniței dintre monodramă și melodramă. Orice accent greșit, orice intonație în cheie nepotrivită poate arunca în derizoriu eșafodajul construit din materiale fragile. Cum ar fi sufletul." - muzesiarme.ro

Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. Fata asta, deși a vazut foarte multe filme, nu este un critic de teatru obisnuit, locul ei de munca este locul 13 din cinematograful Curcubeu, acolo își primește clienții, acolo își construiește visele, acolo vede multe filme. Si pe parcursul piesei, atunci când cuvintele nu mai sunt de ajuns, ea cântă; afli întâmplările cu clienții, despre primului ei iubit, povestea pisicii – singura prietenă în singuratatea care o înconjoară, visul ei de a vinde înghețată copiilor sau visul de a fi salvată de însuși Richard Gere din viața mizeră pe care o duce. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă. Plasa, în cazul acestui spectacol, e chiar publicul

Franceza și româna au făcut un cuplu inedit în spectacolul „Fata din Curcubeu"- „La fille de l'arc en ciel" – pe care Marcela Motoc l-a jucat în limba franceză de-a lungul stagiunii 2013 la Teatrul de l'Orme, în arondismentul 19 al Parisului, cartier în care au locuit cândva Jacques Brel și Edith Piaf. Româna și franceza se îmbină în noua versiune propusă de actriță publicului român.

Spectacolul a fost invitat din nou la Paris, de data aceasta cu versiunea în limba română, apoi au urmat alte invitații si turnee: Londra, Montreal, Toronto, precum și 15 orașe din țară. A fost deasemenea selectat si premiat la festivaluri de teatru.


*** Premiul pentru Cea mai bună actriță, FITIC - Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018

***Selectat la Festivalul Internațional al teatrului de Studio, Pitești, 2018 ***Selectat la FITIC - Festivalul Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018 ***Invitat la Festivalul Zile și Nopți de Teatru la Brăila, 2018 ***Invitat la Festivalul AmFiTeatru, Botoșani, 2018*** MĂSURI ȘI REGULI privind accesul la spectacol, la interior – Sala de spectacole și foaierul Teatrului de Artă București sunt adaptate, ventilate și dotate cu toate articolele sanitare/de igienizare-dezinfectare necesare desfășurării activității la interior, în cele mai bune condiții. Dezinfectarea spațiului, sala de spectacol și foaierul se dezinfectează cu lămpi speciale de nebulizare. – Accesul se face începând cu 15 minute înaintea începerii specatcolului și vă rugăm să veniți din timp, astfel încât până la ora de începere a spectacolul să poată fi luate toate măsurile și realizate toate formalitățile organizatorice, în acord cu normele în vigoare. – Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după ora anunțată de începere a spectacolelor accesul NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea. – Numărul de locuri este limitat la 30% din capacitatea sălii. Locurile se ocupă în ordinea sosirii, cu respectarea marcajelor și a indicațiilor personalului teatrului. Regula se aplică și grupurilor de două sau mai multe persoane. Excepție de la această regulă fac doar adulții care însoțesc minori sub 12 ani; numărul maxim de persoane care pot ocupa locuri alăturate este de 1 adult și 2 copii minori cu vârste de până la 12 ani. – Măsurarea temperaturii prin termoscanare non-contact, la intrare, este obligatorie. Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care refuză măsurarea temperaturii nu pot intra la eveniment. – Purtarea măștii de protecție este obligatorie, pe toată durata spectacolului astfel încât să fie acoperite nasul și gura. Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care refuză purtarea măștii de protecție nu pot intra la eveniment. – Dacă prezentați simptome de infecție respiratorie (febră, oboseală, tuse seacă; dureri de cap, congestie nazală, dureri de gât etc.), vă rugăm să rămâneți acasă. Conform reglementărilor în vigoare, nu le este permis accesul la evenimente persoanelor simptomatice. – Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permis consumul de alimente și băuturi. – Din respect pentru artiști și spectatori, vă rugăm ca, în timpul evenimentului, să țineți telefoanele închise, pe modul avion sau silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim. www.teatruldearta.ro