fata - Bilete

FATA DIN CURCUBEU

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Fata din Curcubeu


One woman show cu Marcela Motoc

Text și regie: Lia Bugnar


SPECTACOLUL SE JOACĂ LA SALA LIVIU CIULEI A TEATRULUI BULANDRASINOPSIS


„Fata din curcubeu” dansează cu grație pe tăișul extrem de subțire al graniței dintre monodramă și melodramă. Orice accent greșit, orice intonație în cheie nepotrivită poate arunca în derizoriu eșafodajul construit din materiale fragile. Cum ar fi sufletul." - muzesiarme.ro

Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. Fata asta, deși a vazut foarte multe filme, nu este un critic de teatru obisnuit, locul ei de munca este locul 13 din cinematograful Curcubeu, acolo își primește clienții, acolo își construiește visele, acolo vede multe filme. Si pe parcursul piesei, atunci când cuvintele nu mai sunt de ajuns, ea cântă; afli întâmplările cu clienții, despre primului ei iubit, povestea pisicii – singura prietenă în singuratatea care o înconjoară, visul ei de a vinde înghețată copiilor sau visul de a fi salvată de însuși Richard Gere din viața mizeră pe care o duce. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă. Plasa, în cazul acestui spectacol, e chiar publicul.

Franceza și româna au făcut un cuplu inedit în spectacolul „Fata din Curcubeu"- „La fille de l'arc en ciel" – pe care Marcela Motoc l-a jucat în limba franceză de-a lungul stagiunii 2013 la Teatrul de l'Orme, în arondismentul 19 al Parisului, cartier în care au locuit cândva Jacques Brel și Edith Piaf. Româna și franceza se îmbină în noua versiune propusă de actriță publicului român.

Spectacolul a fost invitat din nou la Paris, de data aceasta cu versiunea în limba română, apoi au urmat alte invitații si turnee: Londra, Montreal, Toronto, precum și 15 orașe din țară. A fost deasemenea selectat si premiat la festivaluri de teatru.

În conformitate cu Art.1. lit. b) și Art. 2 din Hotărârea CNSS nr. 70 din 16.09.2021 privind stabilirea măsurilor aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, avem următoarele reguli de acces:


La eveniment pot participa:

- persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare

- persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore

- Persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu COVID-19 și prezintă testul de anticorpi aferent.

-În cadrul evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

- Este obligatorie respectarea locurilor marcate în sală.

- După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile, iar fotografierea, filmarea și înregistrarea audio nu sunt permise.