talpa-iadului-1 - Bilete

Festivalul de artă TALPA IADULUI

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Talpa Iadului – festivalul artei


Talpa Iadului este un festival independent, născut din dorința de a prezenta publicului creația artistică a ploieștenilor. Scopul festivalului este acela de a promova artiștii aflați la început de drum, oamenii nonconformiști și pe toți aceia care în general nu se încadrează în „standardele” societății.

Avem un sfârșit de săptămână și nu știm ce să facem cu el. Uită de timp și realitate, treci prin poarta percepției, dezvoltă sentimente. Secolul trecut oamenii credeau că în viitor vom avea mașini zburătoare și că vom coloniza spațiul. Nu s-au realizat visele noastre, însă unele cărți ne-au prezis viitorul conectat la ecrane și mașini. Disecăm acest prezent și extragem trăiri din el.

Ploieștiul este industrial, oamenii de aici la fel. Pentru a uni toate piesele și a face mașina să funcționeze, trebuie să fii meșter mare. Artiștii festivalului sunt meșteri mari, iar rotițele dintre ei au intrat în fuziune. Vei fi purtat din roată pătrată în sferă punctată și o să-ți facă plăcere. Poezie, film, modă, pictură, muzică, fotografie, teatru și alte întâmplări ciudate, toate vor fi cântărite și așezate pe canapea. Tu vei sta în picioare și vei face parte din expoziția noastră. Emoții.

Realitatea este o stare de spirit, libertatea așteaptă.

Scheletul festivalului este format din expoziții de pictură, sculptură, futografie, grafică și instalații. Concertele, piesele de teatru, recitalurile de poezie, prezentările de modă și alte întâmplări artistice vor umple serile festivalului, urmând ca noaptea să fie animată de diferiți DJ. Toate acestea se vor întâmpla într-un decor retro-futuristic, animat de multă radioactivitate.

Concerte: Axarcana, Dâmbu, El Negro, Melania Adam, Mister C, Permanent 44, Princess Chelsea, Risen from Ashes, Saddayah

DJ: DJ Jerom, DJCat, TripOlar

Poezie: Andrei Neacșu, Diana Ionescu, Patricia Stoica

Performance: Amicii de la Roma, Ascensiune pe Matterhorn, Platforma 13

Prezentare de modă: 731, Alexandra Catrangiu, Daniel Radu, Unique Model Agency

Expoziții: Adriana Brăileanu, Alexandra Cioc, Ana Fleșner, Ana Toma, Anca Matei, Andreea Tătărășanu, Bogdan Ceoceanu, Cătălin Munteanu, Cristina Dinu, Diana Stanciu, Eduard Alexandru, Eliza Lupu, Florina Drăguș, Florina Oprescu, Georgiana Tudor, Iulia Ignat, Liliana Marin, Maria Ion, Mihai Ene, Mihai Ignat, Mihail Tudor, Mina Ignat, Mircea Andrei Iacob, Mircea Daniel Cârcioiu, O Florina, Patricia Niță, Rita Bădulescu, Robert Obert, Sofia Wiederman


Artișii festivalului sunt toți prahoveni, însă avem și o supriză. Cântăreața neo-zeelandeză, Princess Chelsea, a răspuns invitației noastre.


Adresa: Str. Targovistei, nr. 6, Ploiesti