Festivalul Filmului European

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Cinema PRO 14-16 iunie 2019


Vineri 14 iunie


18:00 Baloane de curcubeu* / Rainbow Bubbles – : Iosif Demian / România / 1982 / 132’ (lansare de carte, Q&A)


Povestea unui haios președinte de CAP, dintr-un sat oarecare de pe malul Dunării, captiv între ambiția unei cooperative de succes și iubirea pentru o tânără femeie.


Părăsit la două zile după nuntă de proaspăta nevastă pentru un fost pușcăriaș, conștiinciosul președinte de CAP este preocupat de problema iubirii lui neîmpărtășite, care cuprinde tot satul.


20:30 PARKING* – : Tudor Giurgiu / România / 2019 / 110’ (Q&A)


Filmul spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002, visând la o viață mai bună. Ajuns în Córdoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto și își petrece zilele ascunzându-se de autorități. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna când o întâlnește pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare și plină de provocări.


Sâmbătă 15 iunie


18:30 Katrina's Dream / Visul Katrinei* –  Mirko Bischofberger, Dario Bischofberger / Italia / 2018 / 85’ (Q&A)


Katrina își dorește copii, dar iubitul ei, Louis, nu. La un moment dat se îndrăgostește de cel mai bun prieten al iubitului ei, Ron. Într-o noapte, întorcându-se de la o petrecere, cei doi bărbați sunt implicați într-un accident de mașină, în urma căruia Ron își pierde capul, iar Louis – corpul. Cei doi supraviețuiesc, contopiți într-o singură persoană, în urma unui transplant de cap. Pentru a-și împlini visul de a avea un copil, Katrina trebuie să se ocupe atât de mintea, cât și de corpul celor doi bărbați.


20:30 Notti magiche / Nopți magice / Magical Nights – : Paolo Virzi / Italia / 2018 / 125’


Italia, 1990, noaptea semifinalei Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Un renumit producător de film este găsit mort în râul Tibru, iar principalii suspecţi sunt trei tineri scenarişti aspiranţi. De-a lungul unei nopţi petrecute la secţia de poliţie, aceştia îşi descriu tumultuoasa, ironica şi emoţionanta viaţă pe străzile Romei, în timpul ultimelor zvâcniri ale celei mai glorioase epoci a cinema-ului italian.


Duminică 16 iunie 


16:30 Supa Modo – : Likarion Wainaina / Germania / 2018 / 74’


Jo, o fetiță de 9 ani, suferă de o boală terminală. În momentul în care puține mai pot fi făcute pentru ea, părăsește spitalul și se întoarce acasă. Mama ei (Kathryn) și sora adolescentă (Mwix) unesc micuțul sat Maweni pentru o cauză comună – aceea de a o convinge pe Jo că are puteri speciale și că este de fapt o super-eroină.


18:00 Romanian Short Waves / Cannes 2019* (Q&A)


Selecție de scurtmetraje românești prezentate la Festivalul de Film de la Cannes.


20:00 El Reino / Jocuri de putere / The Realm – : Rodrigo Sorogoyen / Spania / 2018 / 122’


Manuel Gómez Vidal este un politician popular în regiunea sa: are o poziţie socială de invidiat, o familie iubitoare, prieteni mulţi şi carismă. Manuel este, în acelaşi timp, un politician corupt care s-a înfruptat ani de zile din bani publici. După ce încearcă să muşamalizeze cazul unui asociat, Manuel rămâne expus. Spre surprinderea sa, colegii de partid îl consideră singurul vinovat. Dar nu se predă. Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere?