Festivalul International de Orga  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Festivalul Internaţional „Seri cu orgă la Sala Radio”, se va desfăşura în perioada 1 - 11 octombrie.

"La început a fost un vis, acela de a organiza primul festival internaţional de orgă de la Bucureşti într-o sală de concert de anvergură. Acest vis se năştea în urmă cu mai bine de un an, în timpul complexei operaţiuni de renovare prin care a trecut orga de concert a Sălii Radio, care pentru acest proces a fost transportată integral în Cehia, acolo unde fusese fabricată în urmă cu jumătate de secol. În octombrie 2010 putem vorbi despre o realitate. Aceasta se datorează mai multor visători care au avut curajul să creadă în vitalitatea faptelor culturale, în compensaţia spirituală pe care ele o pot oferi, în puterea de simbol a instrumentului ce defineşte arhitectonic Sala Radio începând de la mijlocul secolului XX." Oltea Şerban-Pârâu, director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Evenimentul, organizat de Radio România prin Orchestrele şi Corurile Radio, aduce laolaltă artişti consacraţi din ţară şi străinătate, care vor cânta pe cea mai mare orgă din România, adăpostită de Sala Radio încă din anul 1960.

Festivalul începe la 1 octombrie - Ziua Internaţională a Muzicii, de la ora 19.00, cu „Misa de orgă” de J. S. Bach, în interpretarea renumitei soliste Ilse Maria Reich, urmată de recitalul lui Marcel Costea, la ora 21.30. Printre cei care vor urca pe scena festivalului se mai numără Martin Schmeding - Germania; Andrzej Chorosinski - Polonia, Hana Bartosova - Cehia şi Dan Racoveanu - România.