Strauss - sponsor - Bilete

Festivalul Johann Strauss

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Continuand traditia de mai bine de un deceniu, Festivalul Johann Strauss debuteaza in editia a XVII a cu primul Concert Extraordinar sustinut de Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, marti, 25 August, incepand cu ora 20:30.

Muzica caracteristica secolului XIX din Viena Imperială a dobandit in ultimii ani cresterea prestigiului, gasindu-si locul in randul melomanilor din Romania. Festivalul Johann Strauss ne va incanta atat prin valsurile si marsurile traditionale, cat si prin celebrarea a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, sarbatorit in 2020 in Germania si in intreaga lume.

Festivalul Johann Strauss va raspandi stralucirea si fastul Vienei in inima Capitalei, la Ateneul Roman, si ulterior peste toată Romania, printr-o serie de concerte regionale: Sibiu, Oradea, Timisoara, Cluj.

Ateneul Roman, care nu intamplator figureaza ca monument emblematic al Capitalei, a fost ales ca locatie pentru cea de-a XVII-a editie a Festivalului Johann Strauss. Fatada de templu a cladirii, magia muzicii Orchestrei Filarmonicii George Enescu, se contopesc intr-un spatiu deopotriva elitist si monden.

De peste 150 de ani, Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu” da pulsul vietii muzicale romanești. Orice aparitie a orchestrei inseamna un spectacol. Primul ansamblu instrumental al Filarmonicii se prezinta dezinvolt, matur, echilibrat, plin de imaginatie si cu un spirit artistic in acelasi timp profesionist si energetic, care face loc iesirilor la rampa ale membrilor orchestrei. Fiecare partida se etaleaza atunci ca o replica în miniatura a grupului unitar si la final poti pleca acasa pastrand in amintire un solo memorabil.

Reguli acces:

· Accesul se face incepand cu ora 19:00.

· Purtarea mastii de protectie este obligatorie pe intreaga durata a evenimentului! Daca nu aveti una la indemana, organizatorul va furniza o masca la intrare.

· Intrarea se face prin poarta din strada Constantin Esarcu iar iesirea pe poarta din strada Benjamin Franklin pastrandu-se distanta de 1.5 m intre persoane.

· La intrare se va verifica temperatura. Persoanelor care refuza verificarea, care au o temperatura peste 37,3 grade, sau care prezinta simptome de infectie respiratorie nu li se va permite accesul la eveniment.

· Obligatoriu se trece pe covorul dezinfectant cu picioarele iar mainile se dezinfecteaza la dispenser.

Repertoriu:

Johann Strauss

Ludwig Van Beethoven

W.A. Mozart

Astor Piazzolla

Iosif Ioan Ivanovici

Edward Elgar