Festivalul Johann Strauss

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Festivalul Johann Strauss

Ediția a XVI a

Cea de-a XVI a ediție a Festivalului Johann Strauss debutează cu un Concert Extraordinar susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, miercuri 13 Mai, începând cu ora 19:00.

Muzica caracteristică secolului XIX din Viena Imperială a dobândit în ultimii ani creșterea prestigiului și și-a găsit locul în rândul melomanilor din România . Festivalul Johann Strauss nu va încânta doar prin valsurile sau marșurile tradiționale, ci și prin celebrarea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, sărbătorit în 2020 în Germania și în întreagă lume.

Festivalul Johann Strauss va răspândi strălucirea și fastul Vienei peste toată România, printr-o serie de concerte regionale: Sibiu, Oradea, Timișoara, Cluj, dar și în inima Capitalei, la Ateneul Român. Sala Thalia, in care se va desfasura primul concert al editiei a XVI a Festivalului Johann Strauss este cu atat mai reprezentativa cu cat a atras mari artisti ai secolului XIX precum Franz Liszt, Johannes Brahms, Joseph Joachim si nu in ultimul rand chiar pe marele compozitor Johann Strauss. 

Filarmonica de Stat Sibiu este în prezent una dintre cele mai vechi instituţii muzicale profesioniste din România. Cristian Lupeș, directorul artistic și dirijorul Bucharest Festival Orchestra este considerat cel mai nonconformist dirijor român al momentului, cu o ascensiune surprinzătoare și atipică, fascinând prin ineditul interpretărilor personale și prin concepte de spectacol neconvenționale.