Festivalul PLAI / PLAI Festival  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

PLAI 8


(13-15 septembrie 2013)


Pentru unii dintre noi, sfarsitul verii e un motiv de bucurie.  Mijlocul lui septembrie este de opt  ani incoace locul unde ne regasim toti aceia care vedem  orasul in verde, care auzim si altfel de muzica si care ne aventuram timp de trei  zile intr-o experienta curajoasa de cunoastere si distractie.


PLAI incepe, an de an, cu un vis si se continua cu niste curaj si creativitate. Are mereu urechi de auzit si ochi de vazut ceva nou, ceva diferit.  De-a lungul celor 7 editii, la PLAI am trait pe pielea noastra ritmuri din toate colturile lumii si am simtit altfel muzica.  Timp de trei zile, lasam bagajul acasa si pornim intr-o calatorie a diversitatii, din care ne intoarcem mereu inspirati.


Tot aici am avut ocazia sa ne reinventam un pic. In cadrul sutelor de activitati desfasurate din zori si pana-n seara, am fost liberi sa incercam si altceva decat lucrurile cu ce eram obisnuiti. La PLAI, gardul dintre arta si stiinta, cultura, sport, tehnica, mediu a disparut, lasand loc unui spatiu nonconformist si deschis la noi reguli.


Anul acesta revenim, dupa o editie in care am avut prima zi SOLD OUT (Patrice) si doua seri magice cu Fatoumata Diawara si Aziza Mustafa Zadeh.


Si cand spunem ca revenim, o facem cu mult drag si nerabdare, pentru ca in prima seara a festivalului, pe scena din Muzeul Satului Banatean va urca, pentru prima data pe meleagurile noastre, o artista ce a cucerit Europa in ultimii 3 ani. Cu siguranta i-ati fredonat cel putin o piesa vara trecuta si cu siguranta veti fredona o piesa noua anul acesta, pentru ca acum 4 zile si-a lansat noul album.


Avand concerte in toata lumea, este, la ora actuala, cel mai important export muzical al Frantei. Dragilor, 13 Septembrie – ZAZ


Despre ZAZ:


Isabelle Geffroy, cunoscuta sub numele de scena de ZAZ, este cantareata franceza cea mai cautata la acest moment. Muzica ei transmite influente de jazz, soul, nouvelle chanson, ritmuri africane, andaluze si braziliene.


In mai 2010 a lansat albumul eponim care a facut-o cunoscuta in intreaga lume cu “Je Veux” si care a purtat-o pe cele mai mari scene.


Mama sa este profesoara de spaniola, iar tatal, inginer la o companie de electricitate, ZAZ a ajuns, alaturi de fratele si sora sa, sa studieze muzica inca de la varsta de 5 ani. A studiat teorie, vioara, pian, chitara si voce. In 1994 s-a mutat la Bordeaux si a inceput orele de canto, insa, fiind o fire sportiva, a continuat si studiul kung fu cu un antrenor personal. Sunetele care au influentat-o includ atat Anotimpurile lui Vivaldi cat si Ella Fitzgerald sau Enrico Macias, Bobby McFerrin sau Richard Bona (pe care, de altfel, il puteti vedea la JazzTM in data de 5 iulie), precum si muzica lumii - africana, latino si cubaneza. Incepand cu 2001 a facut parte din numeroase trupe, perfectionandu-si vocea si conturandu-si stilul.


In 2011, ZAZ a castigat un premiu EBBA. In fiecare an European Border Breakers Awards (EBBA) recunoaste talentele remarcabile care ating, dincolo de granitele tarii lor, publicul european cu un prim album lansat.


Acum cateva zile, ZAZ a lansat “Recto Verso” cu o voce viguroasa ca viata insasi, invitandu-ne sa calatorim in jurul lumii alaturi de ea pe versurile piesei “On Ira” (vom merge) .


 


Bilete:


Bilete reduse cu 20% se pot cumpara de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) si din reteaua magazinelor Carturesti, Germanos, Orange si Vodafone pana in data de 12.09.2013.


 


Pretul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei pana in 12.09.2013 | 50 de lei la poarta.


Pretul unui abonament pentru 3 zile de festival este 80 de lei pana in 12.09.2013 | 100 lei la poarta.


Pretul biletelor contine toate taxele, impozitele si comisioanele de distributie.


 


MUZEUL SATULUI BANATEAN ARE CAPACITATE LIMITATA. Va rugam sa cumparati bilete din timp.


 


Detalii: www.plai.ro


 


Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociatia Culturala  Sunet Ambianta  Timisoara si Casa de Cultura  a Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Consiliul Judetean Timis.


 


Ne sustin investind in dezvoltarea PLAI: Cabinet Mercescu, Draexlmaier, Kathrein, Continental, IHM Total Consult si Quark Motors.


 


Sponsor PLAI 2013: Staropramen


 


Discografie ZAZ:


2010 – ZAZ


2013 – Recto Verso


 


Resurse WEB:  1. http://www.zazofficial.com