Festivalul Posada  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

POSADA ROCK 2012


 


Festivalul concurs Posada Rock 2012 va avea loc in perioada 7 – 9 septembrie, la Campulung Muscel. Editia din acest an este prima care se va bucura de participare internationala. 14 trupe vor evolua în concurs, iar dupa lasarea intunericului scena va apartine formatiilor care vor sustine recitaluri:


 


Trupe in recital:


 


CELELALTE CUVINTE (RO) reprezinta un adevarat simbol al scenei rock din Romania. Cu 30 de ani in muzica si o formula aproape neschimbata, trupa se bucura de una din cele mai indelungate cariere din rockul romanesc. Pastrandu-si in decursul timpului, atat line-up-ul (Calin Pop - voce, chitara, Marcel Breazu - bass, voce, Leontin Iovan - tobe, Tiberiu Pop - clape, voce, Ovidiu Rosu - inginer de sunet), cat si stilul, Celelalte Cuvinte a devenit o legenda a rockului autohton, cu o identitate unica si o amprenta clar definita din punct de vedere muzical.


 


AVA INFERI (Portugalia): activeaza din 2004, in zona doom-goth, iar chitaristul Rune Eriksen descrie stilul abordat drept: “o casatorie intre intunecat si angelic.” Rune Eriksen, aka Blasphemer, este bine cunoscut publicului din postura de chitarist al trupei norvegiene Mayhem, din care a facut parte timp de 13 ani. Un alt proiect, de factura black thrash, in care Rune se manifesta este Aura Noir.


 


KRYPTON, trupa cu state vechi ce a reusit mereu sa isi pastreze publicul aproape vine la Campulung in formula de aur, in care si-a pus amprenta asupra rockului romanesc, prin albumele de referinta: “Fara teama” si “Lanturile.” Eugen Mihaescu – chitara & voce, Sorin Voinea - clape, Razvan “Lapi” Lupu - tobe, Gabriel “Gurita” Nicolau - voce, Catalin Fotin, adica KRYPTON REUNION, vor urca pe scena pentru un recital in seara de 7 septembrie.


 


LEBOWSKI (Polonia) a luat fiinţa in 2002 si este cea mai bine cotata trupa poloneza din zona rockului progresiv. Cu primul album, “Cinematic,” Lebowski ofera publicului o experienţa senzoriala, ce imbina muzica, cu latura experimentala si improvizaţia. “Cinematic” este un album conceptual, ce cuprinde potrivit membrilor trupei: “muzica unui film inexistent”. Albumul este dedicat marilor figuri ale cinematografiei poloneze si mondiale. Lebowski insemana: Marcin Grzegorczyk – chitara, Marcin Luczaj – synth, Marek Zak – bas si Krzysztof Pakuła – tobe.


 


INFECTED RAIN (REPUBLICA MOLDOVA) imbina intr-o maniera originala voce feminina cu  rifurile viguroase si elementele de muzica electronica. Trupa s-a format in 2008, a lansat doua EP-uri, iar in 2011 a scos pe piata primul full length, „Asylum”. Componenta actuala a trupei este: Lena - voce, Vidick - chitara, Will – Bass, Gray – chitara, Eugene – tobe


 


SHIFTING SANDS, castigatorii Premiului I la Posada Rock 2011, se intorc la Campulung cu sonoritati heavy / progressive metal. In formula Daniela Oancea – voce, Bogdan Trimbaciu – chitara, Razvan Braileanu – bass, Bogdan Prundeanu – chitara, Andrei Ilie – tobe, trupa a participat anul trecut la finala nationala a Global Battle of the Bands, iar in luna iunie a acestui an a urcat pe scena celui mai prestigios festival de metal din Romania, OST Fest. In prezent, membrii SHIFTING SANDS  lucreaza la primul material discografic. 


 


Trupa GOTHIC (RO) activeaza din 1992, imbinand cu succes doom-death-ul cu elemente de black, goth sau chiar heavy metal. Albumul de debut, “Touch of Eternity” (1998) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc de la finalul anilor 90 si a primit nota 9 din 10, din partea publicaţiei germane Metal Hammer. Pe scena din Campulung trupa vine in formula: Alin Petruţ – chitara & voce, Taly – bass, Alin Moise – chitara, Dadu – voce, Vlad Golgoţiu – tobe.


 


AWAKE (RO) se caracterizeaza drept: “trupa oficiala tribut Dream Theater.”  Bandul a luat fiinţa la iniţiativa lui Cristi Gram (Phoenix), care in 2011 a descoperit o voce feminina deosebita, potrivita perfect pe muzica celor de la Dream Theater. Componenţa trupei a fost completata ulterior in februarie 2012, rezultand o formula inedita: Sabina Abrudian - voce, Mihai Ardelean - claviaturi, Cristi Gram - chitara, Razvan "Lapi" Lupu - tobe si Vlady Sateanu - chitara bass.


 


TARG3T revine la Campulung, dupa succesul inregistrat in concursul de anul trecut Formatia, ce activeaza inca din 1997 si pregateste pentru acest final de an lansarea primului album, a castigat Marele Premiu la editia din 2011 a Festivalului Posada Rock. TARG3T inseamna: Ionut Dumitrescu (trunx) – chitara, Ionut Olariu (myuz) – voce, Robert Bravjak (robi)– tobe, Adrian Uritescu (bila) – voce, chitara, Alin Mesaros (mesa) – bass.


 


MONARCHY (RO), a carei istorie a inceput in 2009, abordeaza un progressive metal cu influente heavy, hard, thrash si chiar power metal. Trupa se bucura de o apreciere originala din partea presei de specialitate, stilul sau fiind adesea denumit „energy metal”. In luna mai a acestui an Monarchy a lansat albumul de debut, „Feeding The Beast”. Pe scena de la Posada trupa va urca in componenta: Dragos Cretu – vocal, Iulian Rob – chitara, Cornel Stefan – claviaturi, Marian Leusteanu –  bass, Herman “Hertz” Heidel – tobe.


 


TODO (REPUBLICA MOLDOVA) a luat fiinta in 2008, an in care a si câstigat finala GBOB de peste Prut. Trupa aduce in fata publicului sonoritati post hardcore/electronic, a lansat doua EP-uri, iar in 2010 a ajuns in magazine primul album, numit chiar „Todo”. Pe scena de la Posada rock formatia vine in urmatoarea formula: Maxim Iftodii – voce, Radu Lepadatu - chitara, voce, Traian Ropot - bass,Vocals, Vlad Cevan – tobe.


 


ABIGAIL (RO) un nume reprezentativ al scenei doom metal din Romania. Formatia, infiintata in 1994 a participat, in concurs, la editia din 1996 a festivalului Posada Rock si in recital la editia din 1997. Abigail revine la Posada in fomula: Mihai Ilie (voce), Razvan Alexandru (chitara si voce), Vlad Flavian Ionita (chitara), Mirel Cristea (tobe), Andreas Nitu (bass).


 


 


AKRAL NECROSIS (RO), activeaza cu succes pe segmentul black cu influente thrash si death, inca din 2006. In luna aprilie trupa a lansat primul album din cariera, “Pandemic Dominion”. Palmaresul Akral Necrosis mai include EP-ul “Outcast Litanies” si aparitii alaturi de nume precum Cirith Gorgor, Ancient Rites, Necrodeath, Hecate Enthroned, Eastern Front, Negura Bunget. In prezent Akral Necrosis inseamna: Octav - voce, Victor – chitara, Mihai – chitara, Misu – bass, Alex – tobe.


 


EXPERIENCED?!? (Belgia) este cotata drept “revelaţia scenei belgiene”. A luat viaţa in anul 2002 si in 10 ani de activitate a lansat trei albume si a susţinut nenumarate concerte. Showurile trupei sunt caracterizate de o energie de nestavilit. Componenţa formaţiei este urmatoarea:  Wim "The Madman" D'Hondt – voce & chitara, Pieter "The Worm" Van Den Ede – tobe, Tim "Baseman" Van De Maele – bass & backing vocals, Tom "Tommygun" De Lat – chitara, Kim "Solo" D'Hondt - chitara 


Editia din 2012 va avea loc pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, in perioada 7 - 9 septembrie. Un spatiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei ce gazduieste festivalul. Camparea va fi gratuita, pentru detinatorii de bilet sau abonament.