László Barna: Isteni - Bilete

FILM: LÁSZLÓ BARNA- ISTENI KÉZ

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

László Barna: Isteni kéz című dokumentumfilmjének vetítése

Április 28., csütörtök 18:00, Tamási Áron Színház

Csángálót, a világhírű Szászcsávási cigányzenekar brácsását remegő keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. A Parkinson-kór a mester kenyérkeresetére nézve végzetes. Aki kiejti a vonót a kezéből, az többé nem lehet a híres banda tagja, Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból. A bárcsás utolsó reménye unokája, Bálintka, aki továbbviheti a zenei hagyatékot. Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet…

A székelyudvarhelyi születésű László Barna közel öt éven keresztül forgatott alkotása elnyerte a 2021-es Filmtettfeszt Filmgalopp versenyének fődíját. László Barna a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karán tanult filmrendezést, díjnyertes dokumentummozija témáját az „élet adta”, mivel szülei szervezik a Hargita megyei Felső-Sófalván megrendezett Székelyföldi Tánctábort, ahol Barna már gyerekként megismerte a Maros megyei Szászcsávás híres cigányzenekarát.

A dokumentumfilmet román nyelvű felirattal vetítik a Tamási Áron Színházban 2022. április 28-án, csütörtökön 18:00 órától. Jegyeket személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), vagy online az eventim.ro oldalon lehet váltani. A jegyiroda hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig tart nyitva. A tanulók, nyugdíjasok és a nagycsaládos kártyával rendelkezők a kedvezményes jegyeket a jegyirodában vásárolhatják meg.

Teljes árú jegy: 20 lej

Kedvezményes árú jegy: 10 lej