flash 960 - Bilete

Flash-uri din sens opus  - Bilete

Detalii eveniment

Flashuri din sens opus

Un blog urmărit de peste 140 000 de oameni. Mii de comentarii, milioane de vizualizări pe reţele sociale. Care este reteta succesului său? Textele lui Marian Godină sunt momente (în cel mai caragialian sens al cuvântului) din viaţa de zi cu zi, în care ne recunoaştem de îndată şi cu care oricine poate rezona. Personajele, savuroase şi memorabile, îşi pierd treptat identitatea şi devin exponenţi ai unor categorii sociale: parvenitul român care pleacă-n Italia, face o avere frumuşică, îşi cumpără maşină la mâna a doua şi-ncalcă legi prin ţară, pozând în mare afacerist; beţivanul care-njură întruna, dar recunoaşte când greşeşte, şi pe care n-ai cum să te superi; micul întreprinzător român, cu inimă mare, care încearcă să câştige un ban cinstit, dar se pomeneşte că norocul îi joacă renghiuri.

Limbajul povestirilor e frust, nefiltrat, dar cu atât mai autentic, dovedind faptul că autorul are ureche bună, retine fidel detalii şi le redă într-o manieră directă, apăsând puternic pedala (auto)ironiei. Avem dinaintea ochilor un soi de oglindă a societăţii româneşti contemporane, în care se regăsesc cuprinşi în trafic inocenţi şi mârlani, tineri care se umflă-n pene de dragul unei femei sau bătrâni hârşiţi care „ştiu ei cum merg lucrurile în tara asta”. E un mozaic colorat, din care nu lipsesc nici tristeţea, nici hazul, nici moartea, nici viaţa, nici dragostea.

Distributia: Petre Cismigiu, Florin Georgescu, Eduart Bot, Robert Topor, Adrian Pantelimon, Taylan Ozulusal, Sebastian Cirstian.