Gotan Project  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Bucurestiul devine un reper international pe harta iubitorilor de tango. Incantati de primirea fabuloasa de anul trecut, Gotan Project pregatesc o reintoarcere (a patra) la Bucuresti, la sfarsitul lunii februarie. Pe 28 februarie, la Sala Palatului, cea mai celebra trupa de electro-tango demonstreaza teoria 3.0 (titlul ultimului lor album): noua muzica este vechea muzica.  Concertul este organizat de Events.


 


Subtil, dinamic, senzual, tangoul  nu mai e demult un gen pentru nostalgici. Gotan Project, trupa care a dat o noua fata genului, se simte la Bucuresti ca la ea acasa. „A fost dragoste la prima vedere” spunea Christoph H. Müller anul trecut.


 


Cea mai cunoscuta trupa de electro-tango a momentului a inceput ca un experiment muzical.  Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff si Christoph H. Müller, trioul din spatele Gotan Project, au fost primii care au adus cu success traditionalismul si folclorul pe scena electronica. “La Revancha del tango”,  primul lor album a vandut un million de copii; i-a urmat al doilea album cu influente pronuntate de jazz, “Lunatico” si astfel, Gotan Project au plecat in turneu in jurul lumii. 12 ani mai tarziu, peste 2 milioane de albume vandute, ceva poezie, multe cautari, si multa munca, albumul Tango 3.0 (2010) face din Gotan Project un clasic „world music” de degustat la orice ora, redefinind elementele ce au facut din Gotan Project un proiect muzical absolut fantastic. Tangoul te invaluie de la deschiderea lenesa din “Tango Square”, undeva intre un mars funebru din New Orleans si un vals pe bulevard, la influentele rock din “‘De hombre a hombre”. Beat-uri domoale, introspectie, o atmosfera ce isi are radacinile pe strazile prafuite din Buenos Aires se impletesc cu voci precum Cristina Vilallonga pe “Peligro” sau Melingo in “Tu Misterio”.  O lista impresionanta de invitati completeaza reteta de success a albumului . Dr. John le “imprumuta sound-ul calm al Hammond B# pe Tango Square. Opera autorului Argentinian Julio Cortázar este omagiata in piesa Rayuela, citind un pasaj din romanul sau cu acelasi nume. Pana si Víctor Hugo Morales, celebrul commentator de fotbal, si-a imprumutat vocea pentru primul single, La Gloria in care GOOOOOOOL devine GOOOOOOTAN.