Green hours! BEST OF - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Joi, 15.05, ora 17


Jazzissimo lounge & pub


 


dramAcum  și Teatrul Luni de la GreenHours București  prezinta


GREEN HOURS! BEST OF


show teatral site-specific serial de Maria Manolescu și Peca Ștefan / secțiunea FDR


 


Durata spectacolului 1h50


spectacol nerecomandat sub 15 ani


 


 


Distribuția (in ordinea apariției)


 


Georgescu IONUȚ GRAMA


Tudorache GABRIEL SPAHIU


Muzician MANDELA GAJOL


Barman CATALIN BABLIUC


Tipul din bar RADU IACOBAN


Tipa din bar, Gabriela LETIȚIA VLADESCU


Sifon, Barmanul ALEXANDRU POTOCEAN


Alin CONRAD MERICOFFER


Regizorul ANDREEA VALEAN


Chelnerița, Polițista 1 RODICA LAZAR


Ama, Polițista 2 CRISTINA DRAGHICI


Barbatul MIHAI CALIN


 


Coregrafia  ANDREEA DUȚA


Documentare video  CINTY IONESCU


Desene DAN PERJOVSCHI


Muzician MANDELA GAJOL


 


Regia artistica ANDREEA VALEAN


 


Green Hours!  Un serial de teatru site-specific e un spectacol din trei episoade creat de dramAcum intre ianuarie și martie 2013, ca intervenție culturala clandestina, doar pentru invitați, cu scopul de a sprijini cel mai longeviv spațiu teatral independent din Romania,  Green Hours 22 jazz cafe, in timp ce locația era inchisa in urma unei incercari de preluare de catre mafia barurilor din București. Cele trei episoade, create de regizorul Andreea Valean și dramaturgul Peca Ștefan, reunesc peste treizeci de artiști din lumea teatrului și a muzicii, combinand cele doua medii in spiritul clasic Green Hours’, printre care și dramaturgul invitat, membru dramAcum, Maria Manolescu. Textele au fost inspirate de și scrise special pentru spațiul din Calea Victoriei 120.                                                                          FEST-FDR2014
Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National