MI-LENNÉK-NÉLKÜLED - Bilete

GYULAI VÁRSZÍNHÁZ: MI LENNÉK NÉLKÜLED?

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Gyulai Várszínház

Szilágyi Enikő: Mi lennék nélküled?

Április 27., 19:00 óra, Kamaraterem

Jászai Mari emlékiratainak felhasználásával Szilágyi Enikő a jelen kulturális életének kíván tükröt tartani. Előadásában Petőfi Sándort is megidézve a nemzetét és nemzete érdekeit megtagadóknak, illetve az azt féltve óvóknak is szól.

Petőfi-emlékév van, így az előadás még inkább aktualitással bír. Bemutatja, hogy milyen különbségek fedezhetők fel száz év távlatában a színművésznek a színházhoz, anyanyelvhez, nemzeti kultúrához, szakmájához fűződő viszonyában, milyen nehézségek, konfliktusokkal kell megküzdenie az elismerésért és a sikerekért. Olyan izgalmas kérdéssel is szembesíti a nézőt, hogy miként lehet őrizni a nemzeti értékeket a globalizáció mindent elsöprő viharában? Az előadásban elhangzanak Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Szőcs Géza és Petőfi Sándor versei. Írta, rendezte és előadja: Szilágyi Enikő

Szilágyi Enikő erdélyi származású színművésznő, Románia és Magyarország színházai után a legrangosabb nyugat-európai színpadokat is meghódította. 2017-ben a Francia Köztársaság Kulturális Minisztériuma Művészet és Irodalom Lovagrend kitüntetésben részesítette.

Az előadást a Tamási Áron Színház Kamaratermében 2022. április 27-én, szerdán 19:00 órától játsszák, jegyeket személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig, illetve online az eventim.ro/lang/hu oldalon lehet vásárolni.

Teljes árú jegy: 30 lej

Kedvezményes árú jegy: 15 lej