Hai iu iu nu hey you you- FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Vineri, 13.06, ora 19


Sala 2 a TNTm


 


UNITER prezinta


 


HAI IU IU NU HEY YOU YOU


concert remix-uri Maria Tanase / secțiunea FEST-Performance


 


Durata spectacolului 1h30


 


MAIA MORGENSTERN (Doda, Doda)


ILONA BREZOIANU (Pe vale)


EMÖKE PÁL (Gheorghita)


RUXANDRA MANIU (Uhai, bade)


MELANIA RUSU (Doina din Maramures)


AIDA AVIERITEI (Trei focuri arde pe lume)


SIMONA ARSU (Doina)


IRINA ANTONIE (Marie si Marioara)


AMALIA HUTAN (Pana cand nu te iubeam)


LORENA LUCHIAN (Trenule, masina mica)


FLAVIA GIURGIU (Lume, lume)


IOAN PARASCHIV, DUMITRU GEORGESCU, GABRIEL SANDU, ANGHEL DAMIAN, RARES ANDRICI (Hai, Iu, Iu)


ALEXANDRA CARAS (Lung ii drumul Gorjului)


PETRE ANCUTA, EMILIAN MARNEA (colaj muzical, moment umoristic
Maria Tanase)


 


Muzica VLAICU GOLCEA


Regia RADU AFRIM




Spectacolul Hai Iu Iu Nu Hey You You s-a nascut la inceput de septembrie, la Gala Tanarului Actor – HOP de la Costinesti, organizata de UNITER, si este rezultatul unui atelier de creatie intitulat „Maria Tanase – 1913-2013”, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea si desfasurat pe parcursul a patru zile. Radu Afrim si Vlaicu Golcea au transformat omagiul adus de o parte dintre concurentii de la HOP marii cantarete Maria Tanase, singura artista care a valorificat cantul romanesc popular autentic, intr-un spectacol de sine-statator care este, deopotriva, o adevarata aventura muzicala si un indraznet dialog intre trecut si prezent.




FEST-FDR2014





Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National