hotii - Bilete

HOTII

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

HOŢII de Conor McPherson

Când grijile financiare apasă existenţa fraţilor Frank şi Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcţionează, însă problemele în familie, o educaţie precară, deriva existenţială şi o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, beţiv şi imoral, e binevenit, dar şi acesta are proprii săi demoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

Textul lui Conor McPherson, autorul piesei „Navigatorul“, oferă o perspectivă tulburătoare asupra relaţiilor interumane, marcate deseori de egoism şi lipsă de scrupule, ne prezintă meandrele înşelătoare ale încrederii în semeni, dar şi apele tulburi ale maturizării într-o societate în care inocenţa şi onestitatea nu se numără printre valorile de căpătâi.

Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, revine pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş după spectacolele de succes „Şcoala nevestelor“ şi „Navigatorul“ cu o nouă producţie care beneficiază de o distribuţie de excepţie: Marius Turdeanu – nominalizat de trei ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor–, Theo Marton şi Cristian Iorga.

Regia artistică, traducerea şi scenografia: Cristi JUNCU

Distribuţia:

Marius TURDEANU - Frank

Theo MARTON - Ray

Cristian IORGA - Joe

Regia tehnică: Teodora CRĂCIUN

Sufleur: Laura MOLDOVAN

Conor McPherson: TOLVAJOK

Amikor anyagi gondok nyomasztják Frank és Joe testvérpáros megélhetését, egy jelentős pénzösszeg tűnik a megoldás kulcsának. Rövidtávon működik az elképzelés, viszont a családi gondok, a bizonytalan nevelés, az egzisztenciális sodródás és az idő előtt eltávozott anya hiánya miatt kialakult helyzetet nem lehet egykönnyen orvosolni. Valami többre van szükség. Ray, a fiatal, nőcsábász, részeges, és erkölcstelen tanár által felajánlott segítség szívesen látott gesztus, ámbár neki is megvannak a saját démonai, amellyel meg kell küzdenie. Válasz lehet a barátság minderre? Valójában létezik-e igazi barátság?

Conor McPherson, a „Tengeren” című mű szerzőjének írása egy felkavaró perspektívát vázol fel a személyek közötti kapcsolatokról, amelyeket gyakran az önzés és a gátlástalanság jellemez. A szerző az egymás iránti bizalom megtévesztő mélységeit mutatja be, az felnőtté válás zavaros időszakával együtt egy olyan társadalomban, ahol az ártatlanság és az őszinteség nem tartozik a fő erények közé.

Cristi Juncu, Románia egyik legfontosabb színházi rendezője, a „Nők iskolája” és a „Tengeren” című, nagy sikerű előadások után egy új produkcióval tér vissza a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színpadára – egy olyan előadással, amely kivételes színészgárdát vonultat fel: a legjobb színész kategóriában háromszorosan UNITER díjra jelölt Marius Turdeanu, Theo Marton és Cristian Iorga személyében.

Rendező, fordító és díszlettervező: Cristi JUNCU

Szereposztás:

Marius TURDEANU - Frank

Theo MARTON - Ray

Cristian IORGA - Joe

Ügyelő: Teodora CRĂCIUN

Súgó: Laura MOLDOVAN