Ibrahim Maalouf  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Ibrahim Maalouf  la Jazz Night Out.


Jazz magnetic


Revelația Ibrahim Maalouf vine în premieră în România. Trompetistul libanez ridică premii și săli în picioare, cu un stil de jazz aplaudat și de critici, și de publicul care nu prea sta jos la spectacolele sale.


Primește premiile „Revelația anului” la Victoire de Jazz și „Cel mai bun artist World Music la French Awards, anul trecut, iar printre numele mari cu care a colaborat se numără și Sting. Ibrahim Maalouf este profesor de improvizație  la Conservatorul din Paris.


Deși este recunoscut pentru piesele energice și eclectice din show-urile sale, Ibrahim și-a început cariera cu muzica clasică. Urcă pe scenă de la 9 ani, și este remarcat șase ani mai târziu când interpretează cea mai dificilă piesă pentru trompetă din repertoriul clasic – Concertul Brandeburgic nr. 2 de Bach. Atrage atenția muzicienilor profesioniști și este începutul unei serii de evenimente care îl vor face să renunțe la studiile muzicale pentru a se dedica experimentelor personale.


Cântă în cluburi pariziene de jazz, mereu în căutare de sunete proaspete, și este atras de soundtrack-uri de filme. Coloana sonoră a lui Miles Davis de pe filmul „Ascensor pentru eșafod” reprezintă momentul în care, spune el, realizez că trompeta are alt sunet. 


Ibrahim cântă la o trompetă modificată care permite atingerea unor tonuri din muzica tradițională     arabă – una din principalele sale surse de inspirație, pe care o combină cu incursiuni în rock, dar și în muzică clasică. Sesiunile sale de improvizație sunt spectaculos de coerente și limpezi, transformând improvizația în partitura. Influențele sale orientale și felul în care le dezvoltă sunt subiectul unui documentar TV5 Monde în care realizatorii au stat alături de artist timp de câteva luni.


Ibrahim vine la Bucureștie cu cel mai nou proiect al  său, Kalthoum- un show dedicat și inspirat de opera divei egiptene Umm Kulthum, cea mai cunoscută voce a lumii arabe.


Artistul  a semnat de curând cu prestigioasa Casă de Discuri americană Impulse!Records.


 


Pe 19 noiembrie va urca pe scenă alături de Frank Woeste (pian), Rick Margitza (saxofon), Scott Colley (bas) și Clarence Penn (percuție).


 


Evenimentul este susţinut de Ambasada Libanului în România şi Institutul Francez din Bucureşti şi face parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.


Anul acesta la Jazz Night Out vor mai concerta:


Hiromi:The Trio Project – 30 iunie, Sala Radio


Avishai Cohen Trio- 10, 11 octombrie, Sala Radio


Béla Fleck & Abigail Washburn – 5 noiembrie, Sala Radio


Brad Mehldau Trio – 26 noiembrie, Sala Radio


 


Program


 


Concertul are loc pe 19 noiembrie, ora 20’00 la Sala Radio.


Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.


BILETE


Biletele  costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pewww.eventim.ro.


Detalii pe www.twinarts.ro  şi paginile de Facebook  Twin Arts şi Jazz Night Out.


Video


https://www.youtube.com/watch?v=wpg8jBFaj3c