Iced Earth  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

ICED EARTH va ajunge pentru prima oara in Romania intr-un concert prezentat de Medien Holding Events si recomandat de revista Maximum Rock (producator eveniment - Nelu Brindusan) in cadrul turneului european care va avea loc in toamana acestui an. Evenimentul va avea loc la The Silver Church Club din Bucuresti in data de 22 noiembrie 2011.

ICED EARTH, formatie reprezentativa pentru scena metal americana, a fost infiinfata in 1985, in Tampa - Florida, creierul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal. 
Jon Schaffer a inceput sa cante la chitara de la varsta de 14 ani si in anul 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, insa, dupa ce s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu acelasi nume, a redenumit formatia Iced Earth.
Numele “Iced Earth” este un tribut adus unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, pentru care a compus piesa "Watching Over Me", care face parte de pe albumul “Something Wicked This Way Comes” (1998).

Dupa numai un demo (“Enter the Realm”) Iced Earth reuseste sa semneze cu prestigioasa casa de discuri Century Media cu care si lanseaza la scurt timp, in 1991, primul album discografic intitulat “Iced Earth”.


Iced Earth se evidentiaza foarte repede pe scena metal americana si europeana prin sound-ul original si compozitiile pieselor.


Printre albumele favorile ale lui Jon se numara “The Number of the Beast” semnat Iron Maiden, fapt pentru care include doua cover-uri pe albumul “Tribute to the Gods”, un tribut adus mai multor formatii metal ce au influentat Iced Earth de-a lungul timpului: Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Metallica, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Black Sabbath si AC/DC.


In 1999 Jon Schaffer gaseste timpul necesar pentru a colabora cu Hansi Kürsch, vocalistul formatiei Blind Guardian, pentru un super proiect de studio intitulat “Demons & Wizards”.


Jon Schaffer a fost nominalizat la categoria "Riff Lord" in cadrul Metal Hammer Golden Gods Awards 2008.
Si pentru ca Jon Schaffer doreste sa se exprime muzical in diferite stiluri, in 2010 lanseaza un nou proiect intitulat Sons of Liberty cu care lanseaza albumul “Brush-fires of the Mind” si canta in deschidere la numeroase concerte Iced Earth.


Anul acesta, la inceputul lunii martie, solistul vocal Matt Barlow isi anunta retragerea, locul acestuia fiind luat de catre Stu Block, excelentul solist vocal al formatiei canadiene Into Eternity. Cu siguranta va incepe un nou capitol in cariera formatiei Iced Earth pe care fanii muzicii metal nu trebuie sa-l rateze!


Desi prin Iced Earth s-au perindat numerosi muzicieni si solisti vocali, fiecare a contribuit la cresterea valorii acestei trupe, rezultatul final fiind o formatie cu un sound puternic, original si cu un puternic impact vizual cand vine vorba de prestatiile live.