Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Jan de Winne si Michael Lynn: Il Flauto Traverso

Jan de Winne si Michael Lynn prezinta Miercuri, 2 noiembrie 2016, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, povestea flautului traversier “Il Flauto Traverso”, alaturi de ansamblul “Il Gardellino”, in prima serie de concerte intitulata Early Music Winds ce deschide editia 2016 a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au insotit practica muzicala inca din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale si confera sonoritati grandioase orchestrei baroce.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti are loc in perioada 1 - 28 noiembrie si cuprind trei serii de concerte si evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat in colaborare cu ansamblul Il Gardellino si cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala si Clavecinissimo, un proiect dedicat strangerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers - Taskin si seria Baroque Concerts desfasurata in trei sali distincte pe parcursul a sase concerte.

Jan de Winne si Michael Lynn alaturi de Ansamblul Il Gardellino vor interpreta lucrari din creatia compozitorilor W. A. Mozart, J. S. Bach, J. M. Hoteterre si vor dezvalui secretele flautelor istorice.

Jan de Winne preda flaut traversier, muzica de camera si studiul tratatelor de epoca la Conservatoire National Supérieur de Paris si la Koninklijk Conservatorium Brussel.  Experienta sa de constructor de instrumente, atat de flaute baroce, cat si de flaute clasice, il fac un expert al flautului istoric din toate punctele de vedere. Avand specializari in muzicologie si istoria artei obtinute la Universitatea din Ghent, si-a concentrat ulterior studiile pe flautul baroc sub indrumarea lui Barthold Kuijiken.

Michael Lynn este un profesor si interpret binecunoscut pentru specializarea sa in flaute istorice, cu inregistrari la Wildboar, Gasparo, Electra sau Koch International. A cantat la inaugurarea primului mandat al presedintelui Obama si sustine frecvent workshop-uri si cursuri de specializare in domeniul interpretarii instrumentale in maniera istorica.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati website-ul www.earlymusic.ro

 

Sponsori / Parteneri