Il ritorno a casa - FEST FDR2014  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Marți, 17.06, ora 18


Sala Mare a TNTm


 


Teatro Metastasio Stabile della Toscana (Italia) prezinta


 


RITORNO A CASA (Intoarcerea acasa) de Harold Pinter / secțiunea FEST


 


Durata spectacolului 2h20, o pauza


Spectacol cu supratitrare in limba romana


 


 


Max PAOLO GRAZIOSI


Lenny ALESSANDRO AVERONE


Sam ELIA SCHILTON


Joey ROSARIO LISMA


Teddy ANDREA NICOLINI


Ruth ARIANNA SCOMMEGNA


 


 


Decoruri FERDINAND WOEGERBAUER


Costume ANNA MARIA HEINREICH


Asistent de regie CARLO BELLAMIO


 


Regia artistica PETER STEIN


Teatrul Metastasio, cel mai dinamic teatru din Toscana, patrunde in marea galerie teatrala europeana printr-un spectacol semnat de unul dintre cele mai importante nume ale regiei secolului al XX-lea in plan mondial: Peter Stein. Pe un text al la fel de celebrului Harold Pinter, Stein scrie cu acest spectacol o pagina de istorie teatrala. Peter Stein marturisea ca Intoarcerea acasa este probabil cea mai intunecata piesa a lui Pinter, un text care pune in discuție pericolele profunde din calea relațiilor umane și, inca și mai mult, a relațiilor dintre sexe. Familia este o jungla in interiorul careia toate relațiile formale au un potențial fatal de agresivitate și violența sexuala. Peter Stein este considerat cel mai important regizor al Germaniei postbelice, fondator al celebrului teatru Schaubühne din Berlin și una dintre cele mai mari voci ale regiei europene ale secolului. Teatrul sau analizeaza de la cele mai superficiale straturi pana in cele mai profunde, resorturile care ii determina pe oameni sa acționeze, intr-o maniera care transforma cotidianul intr-o hiperrealitate „chirurgicala”. 

FEST-FDR2014

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National