Design interior - Bilete

Introducere în Design interior

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Introducere în Design interior – Stiluri şi principii decorative

Lector: Raluca Elena Mocanu

Dată începere: 17 august 2020

Oră curs: 19:00

Număr ateliere: 5

Frecvenţă: zilnic: luni-vineri; 17-21 august (o întâlnire durează 2h)

Tip: Teoretic

Varsta Minimă: 16 ani

Cost: 375 de lei (total pentru 5 întâlniri)


Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).


Cursul are loc online, zilnic: luni 17, marţi 18, miercuri 19, joi 20, vineri 21 august, de la 19.00-21.00.

Acest curs se adresează pasionaţilor de design interior care doresc să aprofundeze principiile decorative de bază şi direcţiile stilistice, istorice şi contemporane, în acest domeniu. Aşa cum istoria are tendinţa să se repete, în cazul amenajărilor interioare, elementele vizuale emblematice din punct de vedere istoric reapar periodic în spaţiul decorativ contemporan. Fie că sunt preluate strict sau reinterpretate, influenţa lor în locuirea umană este importantă. La curs vom explora istoria stilurilor şi a arhitecturii, urmărind caracteristicile majore care influenţează mediul contemporan. Vom călători prin istoria designului de la finisajele decorative tactile ale picturilor rupestre şi a locuirii preistorice până la tendinţele de astăzi. Vom corela vizual repere istorice cu exemple de interioare actuale pentru a înţelege conceptul şi moştenirea lăsată imaginarului contemporan. Vei şti, la încheierea cursului, să recunoşti caracteristici, finisaje, detalii decorative antice, baroce, neoclasiciste, industriale, moderniste ş.a.m.d. Vei învăţa cum poţi să încorporezi aceste idei şi influenţe într-un decor de interior actual.

Temele cursului de design interior:

1. În prima şedinţă vom explora conceptul de design şi relaţia lui cu locuirea umană. Vom recapitula limbajul vizual al design-ului de interior, a elementelor şi principiilor folosite pentru a crea interioare echilibrate şi armonioase.

2. Începem periplul istoric de la modelele primitive, trecând prin abordarea raţională, iubirea pentru geometrie tipică Antichităţii, redescoperită în Renaştere şi opusă faţă de exuberanţa volumelor fluide, încărcarea emoţională a spaţiului baroc. Vom urmări cum acest val emotiv reînvie şi interpretează formele istorice, până când se şterge în zorii erei industriale.

3. Urmărim modificarea abordării spaţiului interior, datorată avansarii tehnologice şi a schimbării stilului de viaţă. Începem cu epoca victoriană, mişcările estetice ce culminează cu Art Nouveau, reîntoarcerea la rădăcinile istorice prin îmbinarea de idei şi forme ca un mozaic adusă de eclectism şi observăm cum redefinirea spaţiului interior se uniformizează la nivel global odată cu apariţia modernismului.

4. Analizăm evoluţia regională a spaţiului interior prin perspectiva modernismului şi moştenirea lui în Europa (spaţiul scandinav, Germania, Marea Britanie) şi în Statele Unite.

5. Vom vorbi despre alte tipuri de influenţe esteticeregionale, ecologice sau high tech – şi despre echilibrul delicat dintre estetică şi funcţionalitate din spaţiile de locuire contemporane.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.