istoria-romanilor-pe-scurt - Bilete

ISTORIA ROMÂNILOR PE SCURT

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Teatrul Magic Puppet (Cluj-Napoca) - „Istoria românilor pe scurt”

29 aprilie, ora 19:00, Teatrul „Andrei Mureșanu”

Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca aduce pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe o comedie satirică cu elemente de teatru muzical și teatru de păpuși: „Istoria românilor pe scurt”. Spectacolul adresat tinerilor și adulților, deopotrivă, dorește să ridice o serie de întrebări legate de identitatea națională, de naționalism și de identitatea etnică a românilor printr-un text spus pe șleau.

Cine a fost primul în Ardeal? Ce au în comun Mihai Viteazu și Nicolae Ceaușescu? sau Ce limbă vorbea Burebista? - veți afla răspunsul cu siguranță (sau nu) din această comedie antrenantă.

Înființată în februarie 2020, Asociația Magic Puppet are ca prim scop promovarea artei păpușăriei și a magiei scenice nu doar în rândul celor mici, ci și în rândul tinerilor și al adulților, creând proiecte comunitare locale menite să susțină dezvoltarea artistică, socială, culturală și educațională. Spectacolul „Istoria românilor pe scurt” își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000 de ani.

Un spectacol de teatru de păpuși și deloc teatru pentru copii, piesa „Istoria românilor pe scurt” va putea fi urmărită în data de 29 aprilie, ora 19:00, în sala Teatrului „Andrei Mureșanu”. Biletele sunt disponibile începând cu data de 6 aprilie pe eventim.ro sau la Biroul de organizare evenimente culturale din Piaţa Centrală, de luni până miercuri, între orele 08:00 - 16:00, joi până la ora 17:00, iar vineri până la ora 15:00.

Vârstă recomandată: 14+

Bilet cu preț întreg: 30 lei

Bilet cu preț redus: 15 lei.

______________________________________________________________

Magic Puppet Színház (Kolozsvár): A románok történelme dióhéjban

Április 29., xx óra, Andrei Mureșanu Színház

A kolozsvári Magic Puppet Színház a zenés színház és a bábszínház elemeit tartalmazó szatirikus vígjátékot hoz a Szent György Napokra. A románok történelme dióhéjban című előadás egyaránt szól fiatalokhoz és idősekhez, miközben számos kérdést vet fel a nemzeti identitásról, a nacionalizmusról és a románok etnikai identitásáról.

Ki volt először Erdélyben? Mi a közös Mihai Viteazulban és Nicolae Ceaușescuban? vagy Milyen nyelven beszélt Burebista? – biztosan megtudják (vagy nem) ebből a szórakoztató vígjátékból.

A 2020 februárjában alapított Magic Puppet Egyesület a bábművészet és a színpadi bűvészet népszerűsítése által nemcsak a gyermekekhez, hanem a fiatalokhoz és a felnőttekhez is egyaránt szól. A helyi közösségi projektek megvalósításával céljuk a művészet, a kultúra és az oktatás támogatása. A románok történelme dióhéjban című előadásban mindössze három szereplővel mutatják be a románok 2000 éves bonyolult történelmét.

A bábszínházi előadás, amely egyáltalán nem gyerekszínházi előadás, április 29-én, xx órakor látható az Andrei Mureșanu Színházban. Jegyeket március XX-től lehet vásárolni személyesen a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), hétfőtől szerdáig 8:00-16:00 óra között, csütörtökön 17:00, pénteken 15:00 óráig vagy online az eventim.ro oldalon.

Az előadás 14 éves kortól ajánlott.

Teljes árú jegy: 30 lej

Kedvezményes jegy: 15 lej.