istvanakiraly - Bilete

ISTVÁN, A KIRÁLY ROCKOPERA

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Vox Humana Kulturális Egyesület és Kovászna Megye Tanácsa együttműködésben hozta létre Erdély legnagyobb és legegyedibb élőzenés produkcióját, az István, a király rockopera székelyföldi változatát, amely méltó megkoronázása lesz az idei nyárnak. A székelyföldi István, a király produkció egyedisége és kiválósága abban rejlik, hogy először lesz kizárólag székelyföldi vonatkozása a produkciónak, azáltal, hogy a szereplők és az alkotók mind erdélyiek.

Az István, a király az egyik legismertebb magyar rockopera, amelynek zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján. Tartson velünk öt előadásunk egyikén, éljük át együtt a magyarságtörténet ikonikus darabját.

Nyilvános főpróba: 2021. augusztus 19.

Bemutató: 2021. augusztus 20. és 21.

További három előadás: 2021. augusztus 22–24.

Az előadást dupla szereposztással játsszák, a közel negyven fős szereplőgárdához csatlakozik a hattagú rockzenekar, egy 158 tagú kórus, 63 tagú táncegyüttes, 33 tagú szimfonikus zenekar, valamint statiszták.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre.

Producția „István, a király”

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám, Asociația Culturală Vox Humana și Consiliul Județean Covasna, în colaborare, au organizat cea mai mare și cea mai inedită producție de muzică live din Transilvania, versiunea secuiască a operei-rock „István, a király”, care va fi o încununare demnă acestei veri. Unicitatea și excelența producției constă în faptul că, pentru prima dată, producția va avea un aspect exclusiv secuiesc, toți actorii și creatorii fiind transilvăneni.

Spectacolul „István, a király” este una dintre cele mai cunoscute opere-rock maghiare, cu muzica lui Szörényi Levente și versuri de Bródy János, bazată pe drama „Ezredforduló” a lui Boldizsár Miklós. Alăturați-ne la una dintre cele cinci spectacole, să experimentăm împreună această piesă emblematică a istoriei maghiare.

Repetiție cu public: 19 august 2021

Premieră: 20 și 21 august 2021

Încă trei spectacole între: 22–24 august 2021

Producția va avea distribuție dublă, o trupă rock din șase membri, un cor de 158 de persoane, o trupă de dans de 63 de persoane, o orchestră simfonică de 33 de persoane, și statisticieni care se vor alătura celor aproape 40 de actori.

Spectacolul este produs cu acordul Companiei de Teatru Zikkurat și firma Melody.