jazzbran - Bilete

Jazz at Bran Castle 2021

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Accesul la eveniment este permis, conform legislatiei in vigoare, persoanelor vaccinate (sunt acceptate ambele documente, respectiv adeverința sau „pasaportul verde” european, in format electronic sau hard copy), a persoanelor testate clinic (test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de eveniment sau test rapid antigen, efectuat cu maximum 24 de ore inainte de eveniment) precum si a persoanelor care fac dovada ca au trecut prin boala (maximum 180 de zile).

JAZZ AT BRAN CASTLE, EDIȚIA A VIII-A, 2021

Fundația Culturală JAZZ FESTIVALS & EVENTS organizează în perioada 27-29 august, 2021 a VIII-a ediție a FESTIVALULUI JAZZ AT BRAN CASTLE, care se va desfășura în incinta curții interioare a Castelului Bran și în Biserica Evanghelică Râșnov.

După un an de pauză, organizatorul propune cateva proiecte la confluenta clasicului cu jazzul,

cum ar fi proiectul lui Iskandar Widjaja, violinist de origine indoneziana, muzician cu multiple inregistrari de muzica clasica la activ, in duo cu Itamar Golan, pianist israelian, cunoscut pentru colaborarile sale cu Maxim Vangerov, Mischa Maisky, Barbra Hendriks si Berlin Philarmonic sub bagheta lui Zubin Mehta. In aceeasi nota este concertul sustinut de Klaus Falschlunger, sitar si konnakol, si Luciano Biondini, acordeonist italian, cei doi vor prezenta publicului albumul “Once in a Blue Moon”.

Trio-ul pianistului si compozitorului finlandez Alexi Tuomarila, castigator al premiului Emma, cu albumul Sphere, va prezenta acest album impreuna cu trompetistul Kalevi Louhivuori.

Hakon Kornstad, Mats Eilersten si Frode Haltli, vor prezenta ultimul lor disc aparut la ECM.

Acordeonistul francez Jean-Louis Matinier, revine la Bran, cu un proiect original “Rivages”, impreuna cu chitaristul Kevin Seddiki.

Festivalul va fi incheiat de concertul supergrupului scandinav Rymden, o prezenta de forta in lumea jazzului ultimilor ani, care vor prezenta ultimul lor album.

În ambianța barocă a Bisericii Evanghelice Râșnov, Alexi Tuomarila, Iskandar Widjaja si Itamar Golan vor reconstrui sonorități ale muzicii profane si clasice în biserică.

Concertele vor avea loc de vineri până duminică, începând cu orele 19.00, în curtea interioară a Castelului Bran și sâmbătă si duminica de la ora 12:00, în Biserica Evanghelică Râșnov, astfel:

27 august

1. Iskandar Widjaja Duo

Iskandar Widjaja (Ge)- violin; Itamar Golan (Israel) piano

2. Biondini & Falschlunger “Once in a Blue Moon”2019

Luciano Biondini (It) accordion / Klaus Falschlunger(Ge) sitar

28 august

12:00 A.M Rasnov Evangelical Church

Alexi Tuomarila (Fin) church organ; Kalevi Louhivuori) – (Fin) –trumpet

Bran Castle

1. ALEXI TUOMARILA TRIO feat. Kalevi Louhivuori) 'SPHERE' ( 2019)

Alexi Tuomarila (Fin)- piano; Mats Eilertsen(Nor) - doublebass Olavi Louhivuori (Fin)- drums – Kalevi Louhivuori (Fin)- trumpet

2. Håkon Kornstad Trio

Håkon Kornstad(Nor) saxophone- Frode Haltli(Nor) - accordion and Mats Eilertsen (Nor) double bass

29 august

12:00 A.M Rasnov Evangelical Church

Iskandar Widjaja (Ge)- violin; Itamar Golan (Israel) –church organ

19:00 Castelul Bran

1.Kevin Seddiki & Jean-Louis Matinier “Rivages” (ECM 2617)

Kevin Seddiki (Fr) –guitar ; Jean-Louis Matinier (Fr) – accordion

2.Rymden ( 2020)

Bugge Wesseltoft(Nor) – keyboards, electronics; Dan Berglund(Sweden)- bass; Magnus Öström

(Sweden)– drums