s - Bilete

Jazz at Bran Castle 2023

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

JAZZ AT BRAN CASTLE, ediția 10

25-26-27 august, 2023

Peste puțin timp, Festivalul JAZZ AT BRAN CASTLE va da startul celei de a 10-a ediții, in care, pe cele trei scene, situate în puncte pline de istorie și spiritualitate, vor avea loc nu mai puțin de 10 concerte care reunesc nume de top ale jazzului mondial. Artiști din 13 țări vor susține recitaluri ce ne vor aduce aproape tonalități din Israel, Italia, Anglia, Noua Zeelandă, Suedia, Norvegia, Bulgaria, Germania, Elveția sau Canada. Vom avea parte de proiecte noi, cu numeroase influențe din sfera nu-jazz, experimental, fusion, rock.

Grupul care va avea onoarea de a deschide prima seară de festival este OFER MIZRAHI TRIO, din Israel. Cei trei ne propun o muzică ce împletește expresia jazzistică occidentală cu armonii distincte din universul culturii orientale, dar şi un spectacol inedit prin prezența instrumentului whale-guitar.

Cea de-a doua trupă a serii este ZIV RAVITZ TRIO, cu trei muzicieni din spații geografice diferite: Israel, Italia și Franța. Aceștia au redefinit contururile jazz-ului contemporan, devenind cunoscuți în lumea muzicii pentru modul original si armonios în care îmbină sunetul chitarei, puritatea notelor saxofonului cu ritmul percutant al tobelor.

Ziua de sâmbătă va începe într-un spațiu plin de spiritualitate: Biserica Evanghelică din Râșnov. Și nici că se putea un decor mai potrivit pentru KIT DOWNES, HAYDEN CHISHOLM și VOX BALKANUM FEMALE CHOIR. Orga, saxofonul și vocile celeste te vor purta într-o altă dimensiune, vor aduce pacea în suflet și îți vor lăsa mintea să zboare spre sfere ale imaginarului. Ca în fiecare an, accesul la concertul din Biserica Evanghelică din Râșnov este gratuit.

2023 continuă inițiativa precedentei ediții, propunându-vă, tot cu acces gratuit, spectacolele de pe scena românească de jazz, situată în parcul Castelului, unde sâmbătă şi duminică, de la ora 16:00, tineri jazzişti români ne demonstrează că şi generațiile ce urmează îndrăgesc, studiază şi practică această muzică universală.

Tot KIT DOWNES – de data aceasta în formulă de trio - va deschide seara zilei de sâmbătă, pe scena Castelului Bran. KIT DOWNES TRIO ENEMY ne propun un stil intens, complex și energic. Muzica lor este densă, „de o libertate sălbatică” ce-și propune să depășească granițele, atât din punct de vedere creativ cât și tehnic.

Norvegia – țara ce nu încetează să uimească prin numărul impresionant de artiști de primă mână - , își face vocea auzită prin contrabasul lui ARILD ANDERSEN. Nordul rece și meditativ se împletește cu soarele și vivacitatea Italiei. Bandoneonul lui DANIELE DI BONAVENTURA îi va da replica muzicală lui Arild Andersen într-un concert electrizant.

Seara se va încheia cu un concert fabulos, susținut de BODUROV TRIO feat. ITAMAR BOROCHOV. Proiectul prezentat are la bază elemente ale folclorului bulgar, combinate într-un stil unic și distinctiv cu jazzul contemporan și compoziția clasică. Rezultatul este o prestație dinamică, cu o paleta bogată de sunete și improvizații meșteșugite.

În prag de duminică seară, va urca pe scena un grup care nu mai are, cu adevărat, nevoie de prezentare: COLIN VALLON TRIO. Pianistul elvețian Colin Vallon (ce soseste împreună cu Patrice Moret la contrabas și Julian Sartorius la tobe) a înregistrat cinci albume, trei dintre ele la prestigioasa casă de discuri ECM Records.

Festivalul va fi încheiat de supergrupul franco-canadian TRIO M.O.M., ce ii reuneste pe frații Louis şi François Moutin, bateristul şi contrabasistul, probabil cea mai puternică şi mai inventivă secțiune ritmică a atât de prosperei scene de jazz hexagonal, notorii in lumea largă, care l-au cooptat în acest proiect exploziv pe saxofonistul din Haiti (devenit canadian) Jowee Omicil, rezultatul depăşind aşteptările cele mai fanteziste ale iubitorilor de jazz sau jazz-rock.

Componența trupelor, orele de începere și alte amănunte despre programul festivalului le găsiți pe www.bran-castle.com.

Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate de pe www.eventim.ro