Jazz in Church Festival  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

 Festivalul Jazz In Church , 21-24 martie 2013,


Bucuresti, Biserica Luterana – un eveniment marca Jazz.RO


 


Dupa un scurt si teribil episod-pilot desfasurat in Octombrie 2012 (Bucuresti, Biserica Anglicana, pe ‘scena’ fiintand formidabilul trio Bro/Morgan/Christensen), iata ca Intaia Editie in toata regula a nou-intemeiatului Festival Jazz In Church, fenomen nou pe scena capitalei, propus, produs si promovat de Jazz.RO, are loc in primavara lui 2013.  Sunt multi cei ce il asteapta.


Gazda manifestarii este acum Biserica Luterana, unde muzica incadrata drept contemporana se va putea si vedea si asculta pe viu, cu tot ce are mai expresiv astazi:  muzicieni ce nu se incadreaza in tipare, intr-un cadru sacru, potrivit spiritului acestei discipline  necomune numita doar generic jazz.  Jazz.RO nu e doar si nu e chiar Jazz, carevasazica Jazz(.RO) In Church este mult mai mult de atat:  • Joi 21 Martie,  premiera din Balcani a noului opus semnat de pianistul si compozitorul elvetian Nik Baertsch, alaturi de trupa caruia  o orchestra de coarde ne va introduce intr-o noua dimensiune a universului sau sonor. Publicul nostru il cunoaste bine pe Baertsch, dupa multe show-uri in Bucuresti si la Garana,  confirmand pe deplin asteptarile celor care urmaresc fenomenul minimalist in muzica noua, precum si redefinind arta spectacolului cu grupul sau RONIN.   Un al doilea numar al serii de joi este posibil datorita colaborarii dintre pianistul Mircea Tiberian si saxofonistul Liviu Butoi.  Acestia, vechi parteneri de scena si disc, au inregistrat cu ceva timp in urma, in biserica Sf. Anton din Bistrita, un album intitulat Offerus. Lansarea acestuia va avea loc  cu ocazia concertului de la Bucuresti, unde autorii vor interpreta acest album ce contine atat compozitii, cat si creatii improvizatorice, interpretate la orga, saxofon si flaut.

  • Vineri - prima intalnire cu notoriul ghitarist ungur Ferenc Snetberger, poate cel mai asteptat muzician de jazz din tara sa, in special datorita virtuozitatii si inspiratiei componistice, dar si datorita colaborarilor de rasunet cu Arild Andersen, Markus Stockhausen si Paolo Vinaccia. Vinaccia insusi il va seconda pe Snetberger in Bucuresti, pe 22 Martie.   Seara este completata de un la fel de incarcat de sensuri si emotie moment: pianistul francez Francois Couturier va sustine intaiul sau recital. Foarte rare sunt prestatiile solo ale acestui mare artist, dupa cum si imprimarile in aceasta ‘formula’ = doar un unic album, de inspiratie tarkovskiana, ca mai intreaga sa opera de maturitate. Spectacolul face parte din seria de concerte Modern Solo Piano.

  • Sambata  il vom asculta pianistul din Chisinau, devenit celebru la Moscova si apoi Oslo, introspectivul Mikhail Alperin, ce va evolua, de asemenea, in seria Modern Solo Piano. Misha Alperin este  un magician cu putine note si multe intelesuri, artist, ca, de altfel, mai toti cei prezenti in Festival, al casei de discuri ECM RECORDS.  Al doilea set consta in intaiul spectacol in capitala al fermecatoarei celliste Anja Lechner, in duo cu pianistul Francois Couturier, cu programul ‘Impressions Intimes – musique de Anouar Brahem, Federico Mompou, C.I.Gurdjieff, F.Couturier’ – impresionant, nu ? Magnific, asa spun cei ce i-au urmarit in decembrie, in Timisoara…

  • Ultima zi aduce un foarte mare nume din universul redescoperirii muzicii vechi: Savall !!! Dar nu Jordi Savall (care a mai fost si ne va mai fi oaspete), ci chiar fiica artistului, Arianna Savall, fermecatoare soprana si harpista, interpret si autor de baroc si folk, alaturi de proiectul sau Hirundo Maris, muzicieni catalani si norvegieni care amesteca mestesugit esente sonore ale ambelor culturi si le redau cu instrumente inedite si voci.

  •  De parca ar mai fi fost nevoie sa creasca cumva interesul pentru acest Festival...: numarul de incheiere ii va apartine violonistului Alexandru Balanescu, cu un program ce, ne spun organizatorii, va fi ales de artist chiar in preajma evenimentului…