L.V. Beethoven - Titanul  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

ORCHESTRA SIMFONICA BUCURESTI PREZINTA CONCERTUL TITANUL


Miercuri, 2 iulie, ora 19.00, studioul de concerte Mihail Jora, Sala Radio din București. La finalul ediției 2013-2014 a stagiunii Salut CULTURA!, Orchestra Simfonică București pregătește un nou concert extraordinar din seria „capodopere ale marilor compozitori”: "TITANUL". Pasiunea întâlnește excelența, pe muzica inegalabilului Ludwig van Beethoven.


Alături de Orchestra Simfonică București și dirijorul francez, Benoît Fromanger, pe scenă va urca pianistul Sergiu Tuhuțiu. Românul care a răspuns provocării lansate de o casă de discuri londoneză, reușind sa strângă 20.000 de like-uri pe Facebook. Totul, în doar o săptămână! Povestea lui Sergiu s-a transformat, rapid, într-un fenomen viral, pariul a fost câștigat, iar înregistrările au fost programate pentru sfârșitul verii 2014.


Pe 2 iulie, Sergiu se întoarce în România. Iar toți cei care l-au susținut vor avea ocazia să îl ascul  te interpretând, alături de cei mai buni muzicieni din țară, compoziții beethoveniene legendare. În program: Concertul pentru pian și orchestră „Imperialul” și Simfonia a Cincea a Destinului.


 


Orchestra Simfonică București


Orchestra Simfonică București a luat naștere în anul 2006 având ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de viețile noastre. Urmând modelul de proiect al marilor orchestre private precum London Symphony sau Berliner Philharmoniker, Orchestra Simfonică București reunește cei mai respectați muzicieni din România, deschiși permanent la noi încercări muzicale, stiluri și emoții. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai muzicii.


Talentul și valoarea au fost rapid recunoscute, Orchestra Simfonică București fiind prima orchestră din România invitată să concerteze pe marile scene din Buenos Aires, São Paulo, Montevideo și Lima, într-un turneu extraordinar în America de Sud.


"The Beatles as interpreted by Bucharest Symphony Orchestra ", "Tarja Turunen & Orchestra Simfonică București", "The Masterpiece", "Concertul Extraordinar de Anul Nou, spectacolul "Pe Aripile Muzicii, Concertul Extraordinar Ziua Europei 2014, precum și renumitul flash mob susținut la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București sunt doar câteva dintre zecile de evenimente prin care Orchestra Simfonică București a cucerit publicul din România și nu numai.


Stagiunea Salut CULTURA!


Un concept original, stagiunea muzicală Salut, CULTURA! propune concerte de larg interes pentru publicul spectator, revelând artiști de talie internațională și lucrări de mare valoare. Un proiect cultural novator care contribuie la dezvoltarea permanentă a ansamblului artistic.


Sergiu Tuhuțiu


Câștigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition 2013, din Sankt Petersburg Rusia, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat ca unul dintre reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. A obținut licența la Universitatea Națională de Muzică din București (2006) și două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, din Stuttgart și la Academia de Muzică "Gheorghe Dima", din Cluj-Napoca. În 2011 a primit o bursă de studii la Londra, iar în iulie 2013 a fost distins cu "Artist Diploma" la Royal College of Music din Londra.


În aprilie 2013, Sergiu Tuhuțiu şi-a susţinut debutul solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg, cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn, sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil.