q - Bilete

LA RONDE  - Bilete

Restrange rezultatele cautarii

Detalii eveniment

LA RONDE de YANN VERBURGH

inspirat din „Hora Iubirilor" de ARTHUR SCHNITZLER


regie: EUGEN JEBELEANU

dramaturgie & colaborator artistic: YANN VERBURGH

scenografie: COSMIN FLOREA

sound design: EUGEN JEBELEANU & RÉMI BILLARDON

producție audio: MARIUS POPA

distribuție: COSTI APOSTOL | NICHOLAS CATIANIS | IOANA ALEXANDRINA COSTEA | OANA JIPA | SEBASTIAN MARINA FATMA MOHAMED | CAMELIA PARASCHIV KÁTAI | ANCA PITARU | DANIEL RIZEA | MĂDĂLINA MUŞAT | IULIAN TRĂISTARU

lumini: BAKÓ ZOLTÁN

sunet: MAGYAR CSABA, SOMOGYI EDE LÁSZLÓ

regie tehnică: LIDIA BACIU, IOANA POPESCU


Sinopsis spectacol:

Piesa lui Arthur Schnitzler este o serie de zece dialoguri care prezintă câteva personaje înainte și după actul sexual, în Austria sfârșitului de secol al XIX-lea. Urmând același principiu narativ, această rescriere totală a LA RONDE de Yann Verburgh ne oferă povești întrepătrunse în care fiecare personaj trăiește o întâlnire intimă cu următorul, explorând diversitatea identităților și a practicilor amoroase și sexuale care se dezvăluie în societatea noastră contemporană. Documentată printr-o serie de interviuri cu persoane anonime despre relațiile lor amoroase, reflecția prinde contur în teatru în pluralitatea ființelor și a vieților, reunite în acest mozaic de povești marcante și emoționante. Personajele din această versiune contemporană își exprimă dorința profundă de a exista, de a înflori fără a fi supuse unor reguli morale și normative învechite. Între confruntare și seducție, ambiguitate și adevăr, fantezie și poezie, LA RONDE este o ficțiune teatrală despre dragoste.

„«La Ronde » este în primul rând un manifest politic și intim despre sexualitate. Piesa lui Yann Verburgh este un text curajos care vorbește fără pudoare despre polivalențele relațiilor amoroase în epoca noastră, în pragul unei noi revoluții sexuale.

M-a intrigat în tema dramaturgiei faptul că raportul iubirii dintre două sau mai multe persoane anulează statuturile sociale dintre personaje, iar asta permite scenic portretizarea unui univers în care diversitatea și incluziunea dețin rolul principal.

Sub forma unui cabaret contemporan, mi-am propus cu acest spectacol să sublimez preocupările și esteticile anilor ‘20 ai secolului nostru, care să fie explorate teatral într-o cheie subversivă, însă cu o mare doză de senzualitate și de candoare”, spune regizorul Eugen Jebeleanu.

Sponsori / Parteneri