MODESELEKTOR LIVE@TURBOHALLE  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

TURBOHALLE - MAREA INAUGURARE


Pe data de 17 martie, începând cu ora 22.00, va avea loc marele eveniment de lansare a unui nou spaţiu neconvenţional în Bucureşti, Centrul Cultural şi de Evenimente Turbohalle.


Aflat pe B-dul Iuliu Maniu nr. 220B (exact lângă staţia de metrou Păcii, în fosta uzină Turbomecanica), Turbohalle se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5000mp, fiind capabil să găzduiască între 4000 şi 6000 de persoane în cadrul unor evenimente diverse, de la concerte de muzică sau DJ-seturi până la expoziţii de artă, conferinţe sau campanii de lansare ale unor produse.


Pe data de 17 martie 2012, la Turbohalle vor avea loc concerte de muzică ale unor mari DJ străini şi de la noi din ţară, o expoziţie de artă contemporană (sculptură, instalaţii, grafică şi gravură) şi un târg de fashion cu vânzare.


Astfel, pe cele două scene mari concepute pentru concerte de muzică, vor performa:


-Pe scena 1 (electro): MODESELEKTOR (DE), visuals by PFADFINDEREI (DE), THE MODEL (RO), ROTORPECUTOR (RO), CHARLIE BOY (RO), visuals DAN BASU (RO);Modeselektor, cap de afiş pe scena electro a Turbohalle este o trupă de muzică electronică formată în Berlin, compusă din Gernot Bronsert și Sebastian Szary. Trupa compune piese în genurile IDM, glitch, electro şi hip hop. Într-un interviu grupul a declarat în ceea ce privește sunetul lor: "Metal fericit, rap greu, country-ambiental, Crunk rusesc. Nu ne place când oamenii ne etichetează ca şi cântând un anumit stil sau aparținând unei școli anume sau scene sau orice ar fi. Într-adevăr nu ne pasă de toate astea."


Membrii grupului s-au întâlnit în 1992, la Berlin, perioadă în care se desfășurau multe petreceri underground ilegale şi la care se mixa live acid house. Trupa spune: "După căderea Zidului, peste tot în Germania, în special în Germania de Est era mult haos, anarhie." Astfel, ambii și-au unit forțele și au început sa creeze muzică sub numele de Fundamental Knowledge. În 1996, grupul s-a redenumit “Modeselektor”, un nume luat de la o funcție a unei unități de efecte Analog Delay Roland Space Echo.


Partea vizuală din performance-ul Modeselektor este semnată de Pfadfinderei, numitorul comun al uneia dintre cele mai bune echipe de artiști vizuali din lume.


Mai multe informaţii:


http://www.modeselektor.com


https://www.facebook.com/MDSLKTR


http://www.myspace.com/mdslktr


Pfadfinderei este una dintre cele mai cunoscute echipe de design vizual ce operează la nivel profesionist. Printre clienţii lor cei mai celebri se numără Nike, Mini sau Volvo. De la producţiile


proprii de design până la visuals pentru marile evenimente, Pfadfinderei oferă de fiecare dată o experienţă ce trece de graniţele dintre design-ul funcţional şi arta multimedia avansată, iar ceea ce-i caracterizează pe băieţii din această echipă este chiar pasiunea pentru creaţie şi căutarea metodelor neconvenţionale, fapt care reiese şi din denumirea pe care au ales-o ca echipă (engl. Pathfinders/cercetaşi).


Pfadfinderei & Modeselektor – Art & Cash


http://www.youtube.com/watch?v=iM3nNdvJwic


 


Mai multe informaţii:


http://www.pfadfinderei.com/


The Model chiar este un model de succes pe scena muzicală electronică românească. E undeva între paradoxal şi fenomenal ca un nume nou să ajungă must see-ul unei scene de clubbing destul de variate, dar asta s-a întâmplat cu el.


The Model este un individ aparte: o combinaţie de pasiune împinsă la extrem, creativitate efervescentă, maturitate şi o carismă personală care îl recomandă drept unul dintre acei entertaineri autentici. Autodidact, a ajuns prin forţe proprii primul producător  român care să semneze un contract cu două case de discuri de mare prestigiu din Germania – “International Deejay Gigolos” din Berlin, cult-label patronat de legendarul DJ Hell, şi “Traum Schallplatten” din Köln.


 


Mai multe informaţii:


http://www.the-model.ro/


http://www.myspace.com/themodelelk


Conceptul RotoPerCutoR se axează foarte mult pe mash-up-uri, scratch uri, improvizaţii live, astfel conturând propriul stil de mixat. RotoPerCutoR a împărţit scena cu nume precum: Stereo MC,  Diesler,  Rayko,  DJ Cam, Herbaliser,  Boy 8 Bit, Terrence Parker etc. Experienţa şi originalitatea dobândită de-a lungul anilor nu a trecut neobservată, Rotopercutorii fiind nominalizaţi  de două ori la Nights-Awards, o dată la categoria “Cel mai bun debut” în 2009 şi apoi la “Cea mai mare ascensiune” în 2010.


Charlie Boy sau, pe numele său deja celebru Charlie Dundeen este un DJ cu experienţă care îmbină plăcut genuri ca house, electro, funk breaks, dar câteodată îi puteţi asculta şi set-urile de dub sau reggae. Charlie Boy surprinde întotdeauna prin calitatea muzicii pe care o mixează dar şi prin stilul său de a anima o petrecere prin modul vesel şi vibrant pe care îl abordează.  A mixat alături de Bonobo, dar și la Selectro sau petrecerea de lansare The VandalList și va fi prezent pe line-up alături de Nightmares on Wax sau Oliver Koletzki.


Mai multe informaţii:


http://soundcloud.com/rotopercutor


https://www.facebook.com/rotopercutor


 


Dan Basu este un artist vizual din Iaşi, România. A devenit cunoscut datorită vizualurilor ornamentale ce se remarcă prin originalitatea compoziţiei şi a stilului. Acestea sunt bazate pe footage-uri video prin care artistul încearcă să transmită publicului sentimente şi stări.


http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Basu


- Pe scena 2 (dubstep): REDLIGHT & DREAD MC (UK), conceptul BASS TURBAT, adică GOJIRA (ŢĂNDĂREI 215), UNLOCKA & SHARKY şi PLANET H.Redlight este un artist stabilit în Bristol ce amestecă în mix-urile sale house, breakbeats, dubstep şi alte sunete conexe ale acestui gen. Chiar dacă în acest moment ai putea spune că Redlight e un nume necunoscut pe scena muzicală, te-ai înşela, pentru că omul din spatele butoanelor nu e deloc un novice. Iniţial purtând numele de DJ Clipz, producătorul şi DJ-ul a crescut în rang devenind unul dintre cei mai celebri şi respectaţi artişti de drum'n'bass. Cu concerte în toate părţile lumii, el a devenit parte din familia Full Cycle, şi-a lansat propriul label, numit Audio Zoo şi este responsabil pentru unele din lansările esenţiale ale ultimilor ani. Începând însă de la zero, liber de orice fel de constrângeri sau categorizări, Clipz a adoptat alter-ego-ul de Redlight pentru a începe explorarea pe un tărâm nou muzical.


http://soundcloud.com/redlight-uk


Dread MC, originar din Gloucester, Marea Britanie, şi-a făcut un nume în cercurile dubstep şi drum'n'bass, mai ales prin colaborări cu mai cunoscuţii DJ Die, Skream, Benga, Redlight, Pinch & Kutz. A avut de asemenea şi set-uri frecvente în cluburile de top din Marea Britanie, cum ar fi Fabric, Detonate, Bedlam şi Run. Recent, Dread MC şi-a înregistrat talentul în versuri alături de tempo-uri create de Distance, Redlight, Headhunter, Jaydan şi Gatekeeper.


http://myspace.com/dreadmcBASS TURBAT este un proiect de muzică-cu-bass, așa cum îi spun inițiatorii ei, Gojira și Unlocka. Alături de Sharky, cei trei fantastici își vor sufleca mânecile pentru a construi un compus  explozibil , bazat pe dubstep și drum`n`bass.


Turneul BASS TURBAT a plecat de la kilometrul 0 al  Bucureștiului, mai exact din clubul Kulturhaus Bukarest, unde s-a dovedit a fi un succes total. Bass Turbat în turneu prin marile oraşe ale României, succesul său fiind din ce în ce mai mare.


https://www.facebook.com/bassturbat


 


Planet H este cunoscut pentru remixurile dubstep la Vița de Vie – Varză, sau ROA – Ne place, dar și pentru activitatea sa în formații rock în care își expune amplele cunoștințe de producător și DJ.


http://soundcloud.com/planet-hell


Expoziţia de artă contemporană îi reuneşte pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti români:


CĂTĂLIN BĂDĂRĂU (sculptură); CIPRIAN PALEOLOGU (instalaţii); ANCA BOERIU (grafică);


IURI ISAR (gravură/grafică).


Târgul de fashion cu vânzare este organizat de IDELIER (SILVIA ŞERBAN) şi KULTURMARKT (un proiect al cunoscutului designer FLORIN DOBRE). Prezenţi la acest târg vor fi şi: Andra Carligeanu, Patricia Stroe, Chiorean Mihaela, Mariana Marin (www.almarshop.ro), Ioana Ciolacu, La Chatterie,Oana Calin, Tricouri Antante, RAZZCRAFT (Luiza Racovita, Razvan Vasilescu), Tulipe Nero, Fe[male] Boutique, Lomography, www.liquarium.me.


Turbohalle pe Facebook: https://www.facebook.com/Turbohalle


Evenimentul de lansare: https://www.facebook.com/events/271498832918086/


contact@turbohalle.ro   www.turbohalle.ro