Gala de box profesionist "Campion pentru Romania"  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Lucian Bute va boxa în gala susţinută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu challengerul obligatoriu stabilit de IBF, francezul Jean Paul Mendy (37 de ani).

Lucian Bute, celebrul pugilist român la categoria supermijlocie, campion mondial în versiunea IBF, s-a născut la Galați, iar în anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Are în palmares 28 victorii din 28 meciuri, dintre care 23 prin KO. Locuiește în orașul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat și pe foștii campioni mondiali Eric Lucas și Leonard Doroftei.

Lucian Bute câștigă titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, după un meci cu columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute l-a învins pe deținătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out, după ce l-a forțat să intre într-un colț, unde i-a aplicat un croșeu, o directă și un upper-cut de stânga. El a ținut să îi mulțumească mamei sale, dar și întregii Românii pentru susținerea primită. Bute devine al treilea român care câștigă un titlu mondial la profesioniști după Leonard Doroftei și Mihai Leu.

Francezul Jean-Paul Mendy a semnat contractul care confirmă că el va fi următorul adversar al românului Lucian Bute, cel care îşi va pune la bătaie pentru prima oară în România centura IBF la categoria supermijlocie.Francezul Jean-Paul Mendy are 37 de ani şi, ca şi Lucian Bute, e neînvins în cariera de profesionist.

Campion al Franţei la supermijlocie, Mendy e, în acest moment, numărul 15 mondial, din 870 de pugilişti, la această categorie. Are în palmares 30 de meciuri disputate la profesionişti: 29 de victorii (16 prin KO), un meci egal.

Jean-Paul Mendy nu s-a mai bătut din iulie anul trecut, de la meciul câştigat în faţa lui Sakio Bika, cel pe care Bute l-a învins acum patru ani. 
Meciul Bute - Mendy se va disputa pe 9 iulie la Complexul Romexpo din Bucureşti.