MUSICA POETICA  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

 


 


CONCERT


 


BISERICA FORTIFICATA DIN CRIT


 


Duminica, 18 iunie 2017, ora 13.00


 


 


Unde: in  satul Crit, in inima regiunii Haferland (Tara Ovazului), judetul Brasov


 


CONCERTUL:         "MUSICA POETICA - 500 DE ANI DE LA REFORMA BISERICII"


 


 


CAPELLA CORONENSIS


Dirijor, Steffen Schlandt


&
CORUL BACH AL BISERICII NEGRE


 


In Program lucrări de :  HONTERUS, SCHÜTZ, BUXTEHUDE, BACH, HOMILIUS, HEDWIG


 


Despre locatie:


 


Concertul va avea loc in Biserica Evanghelica Fortificata din Crit, monument construit in stil neogotic la inceputul sec. XIX pe locul unei alte biserici datand din 1270, anul primei atestari istorice a satului Crit. De la vechea biserica evanghelica din Crit au ramas mostenire zidurile fortificatiilor exterioare ridicate in secolul XV.


 


La interior, biserica cuprinde o sala incapatoare, cu doua travee si bolta in stil boemian, precum si


obiecte de mobilier apartinand vechiului asezamant de cult, lazi si grinzi datate cu anii 1666 si 1724, banci pictate din anul 1793.


 


Orga bisericii evanghelice din Crit,  construită de maestrul Johann Thois în anul 1813, a fost complet restaurată de catre Fundația Michael Schmidt și redată publicului în anul 2013.


 


Dupa restaurare, biserica evanghelica din Crit a devenit gazda a numeroase concerte care abordeaza stiluri muzicale diferite si, in cadrul carora, orga restaurata joaca rolul central.


 


După concert, participantii se pot relaxa in curtea spatioasa a Casei Kraus, unde va fi organizat un brunch cu produse traditionale. Rezervarile pentru brunch se vor face direct la organizator office@fundatia-michael-schmidt.org


 


Casa Kraus, marginita de fortificatiile bisercii din Crit si redata circuitului turistic in anul 2014, a primit numele preotului care a locuit aici în secolul XVIII,   Johannes Traugott Kraus.  


 


De la mobila pictata manual si restaurata de mesterii din zona, la usile si dusumelele din lemn masiv, dar si preparatele traditionale, totul a fost reconstituit in cele mai mici detalii, pentru ca cei care vor poposi aici sa experimenteze cu adevarat stilul de viata sasesc.


 


Despre artisti:


 


Corul de tineret Bach al Bisericii Evanghelice C.A. Brașov (Honterusgemeinde) a fost infiintat in anul 1993 de catre Eckart Schlandt , ca adaugire la corul "mare" Bach. Membrii corului au alcatuit, impreună, un repertoriu ce cuprinde intonari pentru 4 pana la 8 voci, din perioada Evului Mediu pana la modernism. Cei aproximativ 20 de membri fac parte din 6 confesiuni si vorbesc trei limbi materne.


Ca semn al aprecierii sale generale, corul de tineret Bach a fost invitat in turnee locale si in strainatate (Munchen, Dresden, Zurich, Winterthur, Ulm, Stuttgart ). Corul reprezinta, fara urma de indoiala, diversitatea culturala plina de culoare a Transilvaniei sși a Romaniei.


Capella Coronensis este o orchestra care se compune din instrumentisti ai Filarmonicii Brasov, si participa impreuna cu corul Bach si dirijorul Steffen Schlandt la proiecte muzicale in cadrul festivalurilor, la  slujbe religioase sau concerte cu un repertoriu specific din Transilvania .


Steffen Schlandt


Steffen Markus Schlandt s-a nascut în anul 1975 la Brasov. Educatia muzicala o primeste de la tatal sau, Eckart Schlandt, cu care incepe studiul la pian si orga. Urmeaza apoi cursurile facultatii de muzica din Cluj la secția orga (prof. Ursula Philippi). De asemenea, a studiat cu prof. Christoph Bossert muzica bisericeasca la facultatea de muzica din Trossingen (Germania) si dirijat coral si de orchestra la Wurzburg.


 


Ca organist, a concertat in numeroase tari din Europa precum Germania, Franta, Elvetia, Suedia, Italia, Croatia, Ungaria, Romania.


 


Steffen Schlandt este dirijorul corului ”Bach” si organist la „Biserica Neagra”.