Nu ne-am nascut la locul potrivit  - Bilete

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

 


Miercuri, 14.05, ora 19


Studio “Utu Strugari”


 


Asociația O2G București prezinta


NU NE-AM NASCUT LA LOCUL POTRIVIT de Alice Monica Marinescu și David Schwartz / secțiunea FDR


 


Durata spectacolului 1h40


 


Distribuția:


Selim / cor ALEX FIFEA


Sonia / cor KATIA PASCARIU


Estera / cor MIHAELA RADESCU


Jamal / cor ANDREI ȘERBAN


Samira / cor SILVIANA VIȘAN


Muzica live  CATALIN RULEA


 


Scenografia ADRIAN CRISTEA


Muzica        CATALIN RULEA


Regia artistica DAVID SCHWARTZ


 


Spectacolul are la baza  poveștile de viața a cinci oameni care au trait experiența refugiului. Textul documentar Nu ne-am nascut in locul potrivit, scris de Alice Monica Marinescu și David Schwartz in 2011, a caștigat  premiului Talking About Borders 2012, a fost citit in lectura publica la Viena și la Tbilisi (in cadrul Festivalului Național de Teatru), premiera internaționala a spectacolului avand loc la Baadisches Staatstheater din Karlsruhe, Germania, in iulie 2013.


Spectacolul creeaza contextul favorabil pentru cunoasterea si intelegerea dinamicilor migrației și refugiului, ale statutului refugiatilor si migrantilor in general. Spectacolul ofera un spațiu de analiza aspectelor si semnificatiilor migratiei in contextul european din ultimul secol și, de asemenea, se focalizeaza in jurul unor teme fundamentale ale prezentului: lupta impotriva migratiei in paralel cu nevoia de migranti pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a calatori ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „strainului” ca țap ispașitor pentru problemele sociale și economice.                                                                    FEST-FDR2014
Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești
, organizat de catre Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment de anvergura, cu rezonanța marcanta atat in țara, cat și in plan internațional. De altfel, vizibilitatea europeana a evenimentului este facilitata și de cooptarea FEST-FDR in European Festivals Association.
 
In primavara anului 2014 va avea loc o ediție bienala ce va pastra structura existenta deja, o structura cu dubla deschidere: naționala și internaționala.
 
Astfel, in cele 9 zile de festival va fi prezentata selecția spectacolelor pe texte romanești (fie clasice, fie contemporane) care au avut premiera in perioada martie 2012 – ianuarie 2014, intr-un context european, alaturi de spectacole de referința internaționala, deja galonate la festivaluri de gen din Europa sau din lume.
 
De asemenea, urmarim ca și in continuare sa coboram teatrul in cetate astfel ca, prin spectacole și evenimente de strada, sa-l facem parte din viața obișnuita a trecatorului intamplator.
 
Avand convingerea ca teatrul este o arta vie, cu permanenta nevoie de dialog intre forme, mentalitați, școli, abordari, vom include in programul festivalului, ca in fiecare an, și alte evenimente conexe: spectacole lectura, workshop-uri, conferințe, intalniri cu artiști și teoreticieni care au ceva de spus in teatrul contemporan
 
Caci, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetic și ideatic valorica, data de spectacolele selecționate, sa deschidem prin Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanești poarta catre ințelegerea acestei arte, atat de speciale, din interiorul ei.
 
Va așteptam, așadar, la FEST-FDR2014 by TNTm!
Cu prietenie,
 
Echipa Teatrului National