barcelona 420 - Bilete

O călătorie virtuală prin Barcelona

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

O călătorie virtuală prin Barcelona

Lector

Anita Sterea

Data

25 septembrie 2020

Ora

19:00

Număr ateliere

1

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

16 ani

Cost

60 de lei

Evenimentul are loc online.

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei EVENTIM un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).

Ce spui de o călătorie imaginară prin Barcelona? Auzim de oraşul catalan destul de des, fie că e vorba de faimoasa echipă de fotbal, dorinţa de separare a catalanilor sau de arhitectul Gaudi. Barcelona este un oraş vizitat anual de peste 50 de milioane de turişti din toată lumea şi este cu siguranţă un oraş unic, în care fiecare poate găsi ceva pentru sufletul său.

Este un oraş spectaculos, dar nu numai pentru acel art nouveau spaniol care se regăseşte atât de bine în arhitectura lui Gaudi. Oraşul de la malul Mării Mediterane ascunde mult mai multe secrete decât cele câteva obiective super-celebre: Parc Guell, Casa Pedrera sau Catedrala Sagrada Familia. În Barcelona regăseşti arhitectură de secol XIX foarte bine integrată cu cea contemporană, străduţe medievale sau bulevarde largi, totul presărat cu cafenele cochete, galerii de artă sau muzee impresionante.

Îţi propunem să descoperim împreună secretele şi poveştile acestei metropole.

Vom povesti de expoziţia universală din 1929 care a schimbat faţa oraşului, dar şi despre Jocurile Olimpice din 1992 şi rolul lor în modernizarea oraşului. Ne vom plimba pe Montjuic şi prin Muzeul de Artă Catalană, vom privi oraşul de sus de la Biserica Inimii, de pe Tibidabo, iar apoi vom păşi în Catedrala Santa Maria del Mar sau Palatul Muzicii Catalane. Vom explora fostele fabrici şi zone industriale, astăzi atât de bine trasformate în spaţii expoziţionale moderne.

Vom face o scurtă vizită virtuală la un spital unic în lume, care se regăseşte în patrimonial mondial UNESCO. Ne vom răcori cu povestea plajei Barceloneta, cea mai mare plajă din Europa şi a doua din lume după Copacabana, plaje care se găsesc în mijlocul oraşului. Nu-l vom uita nici pe Gaudi, care ne va însoţi pe parcusul acestui periplu cultural. Nici partea gastronomică nu va fi omisă, îţi voi povesti care sunt restaurantele vizitate mai ales de localnici pentru tapas, paella, sangria sau horchata.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 13 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.