Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Marcel Ponseele prezinta Obolution

Marcel Ponseele prezinta Marti, 1 noiembrie 2016, ora 19:00, in deschiderea festivalului, povestea oboiului istoric alaturi de ansamblul “Il Gardellino” la Palatul Bragadiru, in prima serie de concerte intitulata Early Music Winds ce deschide editia 2016 a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au insotit practica muzicala inca din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale si confera sonoritati grandioase orchestrei baroce.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti are loc in perioada 1 - 28 noiembrie si cuprinde trei serii de concerte si evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat in colaborare cu ansamblul Il Gardellino si cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala si Clavecinissimo, un proiect dedicat strângerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers – Taskin, si seria Baroque Concerts desfasurata in trei sali distincte pe parcursul a sase concerte.

Marcel Ponseele alaturi de ansamblul Il Gardellino va interpreta partituri de Telemann, Britten, Jongen sau Prengles si vor dezvalui instrumentele din familia oboiului istoric.

Unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanti instrumentisti de muzica baroca, Marcel Ponseeele a fost numit de dirijorul Philippe Herreweghe „cel mai stralucit oboist din lume”. Ponseele este considerat un lider muzical de renume international. Este fondatorul si unul dintre conducatorii muzicali ai ansamblului baroc Il Gardellino si a condus de-a lungul carierei numeroase alte formatii camerale sau orchestrale.

Urmând traditia baroca, Ponseele dirijeaza si interpreteaza solo in acelasi timp, facând parte din acea categorie a muzicienilor geniali, cu personalitate complexa. Repertoriul sau cuprinde nu doar nume faimoase ale Barocului ca Bach, Vivaldi, Händel sau Telemann, dar si compozitori mai putin cunoscuti, cum ar fi Johann Gottlieb Graun, Christoph Schaffrath sau Ernst Eichner. Ponseele trece si dincolo de Baroc, adaugând lucrari de Mozart, Beethoven, Reinecke, Piazzolla.

Ponseele are in palmares numeroase albume audio inregistrate in compania unor importante formatii de muzica baroca din Europa, pentru diferite case de discuri precum Erato, BIS, Harmonia Mundi, Accent. Cele mai multe inregistrari din ultimii ani sunt in compania propriului ansamblu, Il Gardellino, pentru casa de discuri Passacaille.

Ponseele interpreteaza de obicei pe intrumente istorice, preferatele sale fiind copii dupa instrumentele de secol XVIII.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati website-ul www.earlymusic.ro

Sponsori / Parteneri