Se incarca...

Nu sunt spectacole active pentru acest eveniment!

Detalii eveniment

Orchestra Filarmonicii din Hangzhou

Turneul European 2018

 

Orchestra Filarmonicii din Hangzhou va sustine, in data de 23 aprilie 2018, la Ateneul Roman, un concert ce face parte din seria de concerte din cadrul Turneului European 2018.

Fondata in aprilie 2009, Orchestra Filarmonicii din Hangzhou (HPO) s-a consacrat ca una din cele mai promitatoare si emotionante orchestre simfonice din China. HPO si-a propus sa devina o orchestra simfonica de prima clasa pe plan local si faimoasa in intreaga lume, precum si sa aduca un aport la renumele international al orasului Hangzhou. Membrii sai s-au aventurat in multiple discipline ale artei muzicale, precum concerte, opera, balet, muzica de camera, de film si inregistrari in studio. Initiativa le-a fost aplaudata si aclamata.

HPO a participat la mari festivaluri din China si de peste hotare, precum Mecklenburg-Vorpommern Festspiele, Schleswig-Holstein Musik Festival, Slovenia Ljubljana Festival, Italy Emilia Romagna Festival, Italy Ravello Festival, Italy Taromina Festival, Beijing Music Festival, Music in the Summer Air, Shanghai Spring International Music Festival, China Opera Festival etc.

In data de 23 aprilie 2018, Orchestra Filarmonicii din Hangzhou va evolua pe scena Ateneului Roman alaturi de violonistul Ning Feng, sub bagheta dirijorala a lui Yang Yang.

Yang Yang este unul dintre cei mai activi tineri dirijori din China si a colaborat cu toate orchestrele principale si operele de pe plan local. in paralel, si-a pus amprenta pe orchestre straine precum Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, German Philharmonic Orchestra of Cologne, Stuttgarter Philharmoniker, National Rhine Philharmonic Orchestra, New Brandenburg Philharmonic Orchestra, Italian Verona Opera House, Teatro Regio Torino, Italian Rome Philharmonic Orchestra, French Cannes Symphony Orchestra, Bordeaux Symphony Orchestra, Valencia Orchestra of Spain, Greek Symphony Orchestra, Athenian Chamber Orchestra and Korean Incheon Philharmonic etc

Ning Feng este recunoscut ca un muzician de prima clasa in China si evolueaza constant alaturi de mari orchestra nationale si internationale, sustinand recitaluri cu Dragon Quartet, grup pe care l-a fondat in 2012. in prezent este stabilit in Berlin si se bucura de o cariera internationala infloritoare. si-a castigat reputatia de artist desavarsit, capabil de o transparenta emotionala prin afisarea unui curaj uimitor si a unei tehnici muzicale inspirationale.

A colaborat cu muzicieni celebri din intreaga lume, precum violoncelistii Lynn Harrell, Alban Gerhard, Wang Jian, Natalia Gutman, violinistii Maxim Vengerov, Gidon Kremer, Midori, Sarah Chang, Augustin Dumay, Lenard Karpison, Cho-Liang Lin, pianistii Gary Graffman, Lang Lang, Barry Douglas, Jean-Yves Thibaudet, Kun-Woo Paik, Jon Kimura Parker, soprana Sumi Jo, clarinetistii Sabine Meyer, Wenzel Fuchs, cornistii Radovan Vlatkovic, Stefan Dohr.

Programul:

Wilhelm Richard Wagner – Uvertura “Olandezul Zburator”

Chen Gang & He Zhanhao – Concertul pentru vioara si orchestra “The Butterfly Lovers”

Sergei Rachmaninov – Dansuri simfonice op. 45